Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Рівненщині бізнесмен завищив вартість ремонту дороги майже на 3 мільйони гривень

У Службі автомобільних доріг повідомили, що до них офіційних запитів щодо цієї справи від правоохоронних органів станом на 16 травня не було.

Фото rv.gov.ua

На Рівненщині бізнесмен завищив вартість ремонту дороги майже на 3 мільйони гривень

Правоохоронці повідомили про підозру директору приватного підприємства, чия фірма відновлювала шляхи в Березнівському районі майже три роки тому

Посадовцю інкримінують заволодіння бюджетними грішми в особливо великих розмірах, а також службове підроблення документів у змові з групою осіб, пише Суспільне.

1,1 млн. грн., – виконавець зняв готівкою у банку.

Про яку саме фірму чи який об'єкт вчинення махінацій ідеться – не вказано. У повідомленні пресслужби зазначають, що, за версією слідства, службова особа мала змову з керівником пов'язаної фірми. У вересні-грудні 2017-го, ремонтуючи дорогу в районі, буцімто підробили документи й завищили вартість виконаних ремонтних робіт на суму понад 2,7 млн. грн. Відповідні підроблені документи віддали замовнику, тобто Службі автодоріг, який їх оплатив. Частину з цієї суми, – 1,1 млн. грн., – виконавець зняв готівкою у банку.

Поліція та СБУ провели 13 обшуків за юридичними адресами відповідних підприємств, за місцем проживання службових осіб та у їхніх автівках.

«З метою подальшого накладення арешту на майно та відшкодування завданих збитків, вилучено грошові кошти в сумі понад  800 тис. грн., комп’ютерну техніку, документи, носії інформації, а також транспортні засоби підприємств, задіяних у схемі вчинення відповідних злочинів», – інформують на сайті прокуратури області.

Кримінальна справа порушена за чотирма статтями Кримінального кодексу України: злочин за попередньою змовою з групою осіб, заволодіння майном у великих розміром через зловживання службовим становище, службове підроблення зі спричиненими тяжкими наслідками та відмивання грошей групою осіб. Найсуворіше покарання передбачене саме за відмивання – ув'язнення від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією коштів і майна.

Telegram Channel