Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Фільм про Голодомор в Україні у ТОПі найкращих фільмів року за версією The Guardian

Фільм «Ціна правди» розповідає історію британського журналіста Ґарета Джонса.

Фото ukrinform.ua.

Фільм про Голодомор в Україні у ТОПі найкращих фільмів року за версією The Guardian

Британське видання включило стрічку «Ціна правди» (Mr. Jones) Аґнєшки Голланд до списку найкращих фільмів року.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт газети. «У Аґнєшки Голланд є реальна історія, яку вона розповідає – історія, про яку мало говорять, - і один, переконливий і приємний персонаж, який її розповідає. Це сильний фільм», - зазначає видання.

Фільм «Ціна правди» розповідає історію британського журналіста Ґарета Джонса, який у 1933 році вирушив до Радянського Союзу та на власні очі побачив злочини сталінського режиму та Голодомор в Україні.

У 1933 році вельський репортер Ґарет Джонс шукає свою наступну велику історію. Останні новини приводять його до Москви, де він знайомиться з журналісткою Адою Брукс. Ада відкриває йому очі на «радянську утопію», яка не має нічого спільного з реальністю. І Ґарет, попри погрози, розпочинає розслідування. Переховуючись від спецслужб СРСР, крок за кроком він розкриває правду про трагедію українського народу: Голодомор, жорстку цензуру, змову та масові репресії. Саме його викриття згодом стануть підґрунтям для роману «Колгосп тварин» Джорджа Орвелла.

У листопаді 2019 року Президент України Володимир Зеленський відзначив орденом княгині Ольги III ступеня режисера фільму «Ціна правди» Аґнєшку Голланд. 

Фільм є спільним виробництвом України, Польщі та Великої Британії.

У листопаді 2019 року Президент України Володимир Зеленський відзначив орденом княгині Ольги III ступеня режисера фільму «Ціна правди» Аґнєшку Голланд «за вагомий внесок у вшанування пам'яті жертв геноциду Українського народу — Голодомору 1932-1933 років в Україні, подвижницьку діяльність, спрямовану на висвітлення правди про Голодомор.

Загалом у рейтинг увійшли 30 стрічок. Серед них – фільм-тріумфатор цьогорічного «Оскару», південнокорейська картина «Паразити» та картина-володарка «Золотого глобусу», драма британського режисера Сема Мендеса «1917».

Telegram Channel