Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Ковелі вирішували, як підтримати медиків, освітян і підприємців

Розглянули депутати понад 60 питань.

Фото Ковельська міська рада.

У Ковелі вирішували, як підтримати медиків, освітян і підприємців

У місті залізничників відбулася шістдесят сьома сесія міської ради

Обранці громади схвалили пропозицію свого колеги Юрія Рудя про спрямування коштів, які були заплановані на премії до Дня медика, на доплату працівникам приймального, інфекційного та анестезіологічного відділень МТМО, які надають допомогу хворим із коронавірусною інфекцією.

Також з резервного фонду буде виділено 200 тисяч гривень Ковельському МТМО на придбання реагентів для тестування на COVID-19 методом ІФА, який дає змогу виявити антитіла до коронавірусу.

Ковель отримає субвенцію з державного бюджету на забезпечення програми «Нова українська школа» у сумі понад 1,9 мільйона гривень.

У ході засідання розглянули понад 60 питань. Зокрема, й щодо проблем освіти. Ковель отримає субвенцію з державного бюджету на забезпечення програми «Нова українська школа» у сумі понад 1,9 мільйона гривень. Гроші використають на придбання засобів та обладнання, сучасних меблів та комп'ютерної техніки для початкових класів.

Внесено зміни до Програми розвитку малого і середнього підприємництва в Ковелі та Порядку надання коштів, спрямованих на фінансування допомоги суб’єктам мікропідприємництва на компенсацію втрат за період карантину.

Пропонується підприємцям (І та ІІ групи платників єдиного податку), які вимушено не працювали, не пільги чи звільнення від оподаткування, а одноразову матеріальну допомогу з міського бюджету, як компенсацію витрат, які вони понесли по сплаті єдиного податку. У міському бюджеті для цього додатково передбачено 300 тисяч гривень за рахунок зменшення видатків на програму розвитку культури та мистецтва.

Майже 30 проєктів рішень стосувались регулювання земельних відносин в місті. Обранці громади також проголосували за відміну святкових заходів з нагоди Дня міста у 2020 році.

Нагадаємо, обранці громади просять виділити державну дотацію у сумі майже 17 мільйонів гривень для компенсації втрат бюджету Ковеля

Джерело: Оксана КРАВЧЕНКО
Telegram Channel