Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Міський та міжміський транспорт їздитиме по всій області, окрім кількох населених пунктів

Щодо відновлення руху транспорту - воно буде поетапним.

Фото Волинської ОДА.

Міський та міжміський транспорт їздитиме по всій області, окрім кількох населених пунктів

Пішохідними залишаться Олика Ківерцівського району, Ковель та Ковельський район

На Волині пом’якшили карантинні обмеження. У кілька етапів запустять міський та міжміський транспорт по всій області, окрім Олики Ківерцівського району, Ковеля та Ковельського району. Таке рішення прийняли 29 травня 2020 року під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з ініціативи голови Волинської облдержадміністрації Юрія Погуляйка. Інформує сайт ОДА.

За словами голови ОДА, послаблення карантину не є його відміною. Попри те, що показники захворюваності в області – в межах норми, відмовлятися від засобів індивідуального захисту та інших рекомендацій епідеміологів - зарано. Керівник робіт з ліквідації надзвичайної ситуації регіонального рівня Тетяна Щербак розповіла, що у Ковелі, Ковельському районі та смт Олика Ківерцівського району досі багато хворих на коронавірус і люди продовжують інфікуватись, тому у цих населених пунктах поки послаблення карантину не буде.

Керівник робіт з ліквідації надзвичайної ситуації регіонального рівня Тетяна Щербак розповіла, що у Ковелі, Ковельському районі та смт Олика Ківерцівського району досі багато хворих на коронавірус і люди продовжують інфікуватись, тому у цих населених пунктах поки послаблення карантину не буде.

Однак, як тільки показники покращаться, рішення переглянуть під час чергового засідання комісії ТЕП та НС. Щодо відновлення руху транспорту - воно буде поетапним і згідно чітких вимог, передбачених постановою Уряду.

«Головне наше завдання – вберегти людей від масового зараження коронавірусом. Ми розуміємо, що потрібно запускати транспорт, бо людям потрібно добиратися на роботу, але звертаємось до усіх – бережіть себе, дезінфікуйте або мийте руки, носіть респіратори або маски, щоб нам не довелося повертатися до більш жорсткий карантинних обмежень», - наголосив Юрій Погуляйко.

Разом з тим, комісія прийняла рішення припинити цілодобове чергування бригади екстреної медичної допомоги на ПП «Ягодин» та повернути їх до звичного графіку роботи, оскільки за останній тиждень звернень подорожуючих з підозрою на вірусну інфекцію не було.

Telegram Channel