Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Відкрили пам'ятник комбату Закарпатської гірсько-штурмової бригади Євгену Коростельову

12 листопада торік захисник отримав поранення та мінно-вибухові травми поблизу Новотроїцького.

Фото Oleksandr Klymenko.

Відкрили пам'ятник комбату Закарпатської гірсько-штурмової бригади Євгену Коростельову

Чоловік присвятив все своє життя військовій службі і віддав його, захищаючи Україну від російського агресора

  Травневого дня рясний холодний дощ та зовсім не весняна погода не стали на заваді рідним, побратимам, представникам командування Сухопутних військ, духовенству, військовослужбовцям Сумського гарнізону, представникам громади та місцевого самоврядування міста Суми, небайдужим громадянам здолати сотні кілометрів, приїхати як зі Сходу, так і з Заходу України та прийти на Алею Слави, щоб вшанувати пам'ять Героя. Про це інформує сайт «Закарпаття онлайн».

Вшанувати свого командира та побратима, здолавши сотні кілометрів, приїхали військовослужбовці як з далекого Закарпаття, так і зі Сходу України та безпосередньо з зони ведення бойових дій, де друзі і підлеглі полковника Коростельова і сьогодні виконують завдання за призначенням та виборюють перемогу для України.

Згадуючи побратима, представник командування 25 окремої повітряно-десантної бригади підполковник Сергій Сорока сказав про те, що більше двадцяти років свого життя Євген Коростельов віддав саме цьому з’єднанню і виховав не одне покоління воїнів-захисників.
З болем в голосі говорив про Євгена Коростельова полковник Олег Гончарук - командир 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, який згадав те, що, ставши командиром бригади після призначення, полковник Коростельов звернувся до всього особового складу з’єднання зі словами «відтепер ми одна велика 128 сім’я!», і це було так насправді.

Після освячення пам’ятника присутні вшанували пам'ять полковника Євгена Коростельова хвилиною мовчання та поклали квіти.
Відкриття пам’ятника командиру 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади полковнику Євгену Коростельову відбулося з дотриманням всіх військових почестей.

Життя Героя обірвалося 19 листопада внаслідок отриманих поранень та травм.

Пам’ятник полковнику Євгену Коростельову був виготовлений за кошти місцевої громади, яка пам’ятає та шанує своїх Героїв.
Нагадаємо, що 12 листопада 2019 року під час виконання бойового завдання, особисто оглядаючи позиції бригади на довіреній ділянці фронту полковник Євген Коростельов отримав поранення та мінно-вибухові травми поблизу Новотроїцького.
Життя Героя обірвалося 19 листопада внаслідок отриманих поранень та травм. Від моменту його призначення комбригом 128-ї бригади і до трагічного поранення в районі Новотроїцького минуло рівно три тижні…

nullOleksandr Klymenko

 

Telegram Channel