Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Рік минув, стріляти не перестали – генерал Забродський про «прості рецепти» миру від Зеленського

«Все виписано до приходу тієї команди, яка працює зараз, то чому не брати і не користуватися?»

Фото ЄС.

Рік минув, стріляти не перестали – генерал Забродський про «прості рецепти» миру від Зеленського

Заяви команди Зеленського, що Мінські угоди зайшли в глухий кут, продиктовані небажанням їх виконувати. Зокрема реалізовувати кроки, передбачені Дорожньою картою Мінських угод, де в тому числі передбачено миротворчий контингент на Донбасі, під контролем якого буде здійснено роззброєння незаконних російських збройних формувань

Про це сказав генерал-лейтенант, народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Михайло Забродський в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

Депутат зазначив, що нова владна команда не має бачення, як припинити російську агресію, при цьому лише критикує кроки, зроблені попередньою командою. «Ті умови, в яких працювала попередня команда, коли потрібно було підписувати Мінськ-1 Мінськ-2, після цього низку угод і приймати низку законодавчих актів, їх порівняти не можна з тими умовами, в яких працюють вже більше року ті, хто прийшли до влади», – зауважив він.

Він нагадав, що свого часу п’ятий Президент України Петро Порошенко запропонував Дорожню карту імплементації Мінських угод: «Було все покроково розписано: хто, що робить, в яких часових рамках, і який крок передує якому кроку».

Михайло Забродський нагадав, що президент Зеленський і його команда прийшли з чітким рецептом як зупинити те, що відбувається на сході нашої держави: «потрібно лише перестати стріляти». «Дайте відповідь на дуже прості питання. Ми за рік перестали стріляти? Ні. За рік ми якось просунулися в мирному процесі, окрім широко розпіарених, але на мій погляд абсолютно безглуздих, і найголовніше неефективних дипломатично акцій розведення сил? Ні. Ми якось просунулися в плані формування чи укріплення міжнародної коаліції, яка нас підтримує всі ці роки і завдяки підтримці якої ми з вами в тому числі зараз знаходимося в цій студії? Ні», – сказав представник «Європейської Солідарності».

«Час – це вже більше року. Президентська команда, президентська фракція в парламенті. Унікальний історичний шанс за всю новітню історію України. Всі важелі влади у ваших руках. Пройшов рік, покажіть результат. З початку року більше 30 вбитих, за рік майже 100», – зазначив депутат.

Він нагадав, що свого часу п’ятий Президент України Петро Порошенко запропонував Дорожню карту імплементації Мінських угод: «Було все покроково розписано: хто, що робить, в яких часових рамках, і який крок передує якому кроку».

Він підкреслив, що Мінські угоди та Дорожня карта – це не глухий кут, як про це заявляють у команді Зеленського.

«Можливо – це глухий кут для того, хто не хоче реалізації цього процесу», – зауважив він та додав, що альтернативи Мінську як юридичному майданчику для переговорів поки немає.

Михайло Забродський наголосив, що у Дорожній карті передбачено присутність миротворчого контингенту і підстави, на яких він може бути застосований. Він зауважив, що йдеться про забезпечення контролю миротворців не лише над українсько-російським кордоном, а над усією тимчасово окупованою територією, також про роззброєння незаконних збройних формувань.

«Все виписано до приходу тієї команди, яка працює зараз, то чому не брати і не користуватися?» – додав депутат.

Джерело: ЄС.
Telegram Channel