Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Терористи ОРЛО взялися за українську мову, а у Зеленського різких кроків поки не роблять

Вони століттями «скасовували» українську, поки не надто успішно.

Фото УНІАН.

Терористи ОРЛО взялися за українську мову, а у Зеленського різких кроків поки не роблять

Бойовики позбавили нашу мову статусу «державної»

Відтепер єдиною «державною» мовою терористів «ЛНР»» буде російська. Таке рішення 3 червня ухвалила так звана «народна рада»  на підконтрольній бойовикам території.

Про це повідомляють «Новини Донбасу», передає «Еспресо».

«Саме російська в силу історико-культурних традицій відіграє визначальну роль в консолідації і культурному розвитку народу «ЛНР»»

Представник ватажка терористів Леоніда Пасічника в «парламенті» Ніна Галан пояснила необхідність прийняття такого рішення тим, що «саме російська в силу історико-культурних традицій відіграє визначальну роль в консолідації і культурному розвитку народу ЛНР».

«Ухвалення» закону «сприятиме посиленню інтеграційних процесів між ЛНР «і Російською Федерацією, захисту і підтримки російської мови як державної мови ... примноженню і збагачення духовної культури», - додала вона.

Нагадаємо, Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної» треба змінювати, а народний депутат Вікторія Сюмар заявила, що у Зеленського згортають мовну політику, закладену командою Порошенка.

Telegram Channel