Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Через зарослі і сміття пробилося джерело

Люди вважають, що вода тут цілюща.

Фото debaty.sumy.ua.

Через зарослі і сміття пробилося джерело

Місцеві старожили пригадали, як їхні батьки говорили про Трьохсвятську церкву, що неподалік, про святу криницю

У Глухові на Сумщині,  буквально за кілька метрів від будинків, місцеві волонтери облаштували рекреаційну місцину. Про це інформує сайт debaty.sumy.ua.

За словами однієї жінки, якраз на свято Хрещення Господнього вона серед лугу побачила джерельце. Воно пробивалось практично через сміття, через зарослі, тому там нічого не було видно. Жінка сприйняла це як свого роду знак Божий, стала навідуватись до того фонтанчика. Яким же було її здивування, коли з часом стала помічати все нові і нові джерела. Вона почала там прибирати, розчищати, вигрібати.

Місцеві впевнені, що скоро тут буде райський куточок, куди за цілющою водою приїжджатимуть з усіх куточків Глухова.

Місцеві старожили пригадали, як їхні батьки говорили про Трьохсвятську церкву, що неподалік, про святу криницю. Почали брати там воду і нахвалювати її. Вже у березні там поставили Поклонного хреста, ініціативу людей підтримав архієпископ Конотопський і Глухівський Роман. Керуючий єпархією також благословив і молебень на другий день П’ятидесятниці.

Зараз місце не пізнати: руками і стараннями кількох жінок у колишніх заростях розбиті квітники. Вони впевнені, що скоро тут буде райський куточок, куди за цілющою водою приїжджатимуть з усіх куточків Глухова.

 

Telegram Channel