Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
 11 жителів райцентру на Рівненщині крали газ

Порушники мають компенсувати втрати.

Фото Pxhere.

11 жителів райцентру на Рівненщині крали газ

Випадки несанкціонованого відбору палива виявили фахівці Сарненського відділення АТ «Рівнегаз»

Із початку 2020 року зафіксовано 11 таких порушень, в тому числі і втручання у роботу лічильника газу з пошкодженням пломб, передає «Рівне вечірнє». 

За крадіжку газу злодіям були нараховані відшкодування за завдані державі збитки, сума яких становить майже 770 тисяч гривень.

Відповідно до законодавства, за крадіжку газу злодіям були нараховані відшкодування за завдані державі збитки, сума яких становить майже 770 тисяч гривень.

–  Порушення роботи лічильника важко приховати. Втручання легко розпізнати за наявністю характерних механічних пошкоджень на відліковому механізмі і пломбах. А також, за підробленими пломбами, якими споживачі не рідко намагаються замінити пошкоджені оригінальні пломби,  –розповідає начальник Сарненського відділення АТ «Рівнегаз» Василь Дебелий.

Після зафіксованого факту втручання у роботу лічильника споживач зобов’язаний оплатити завдані державі збитки за незаконне використання блакитного палива. Розрахунок суми збитків проводиться згідно з Кодексом газорозподільних систем, де враховується кількість прописаних у приміщенні людей, кількість підключених газових приладів та розмір опалювальної площі.

Начальниця управління зовнішних комунікацій Світлана Сабанюк наголошує, що втручання в роботу лічильника не лише завдає фінансової шкоди державі, але ставить під загрозу безпеку оточуючих. Оскільки будь-які несанкціоновані втручання в газову мережу можуть стати причиною витоку газу та його накопичення в приміщенні, що призведе до вибуху.
 

Telegram Channel