Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Звинячому на стадіоні траву скосили, футболістам нову форму купили, але…

Покоси на звиняченському стадіоні клали Юрій Павлік із сином Матвієм.

Фото Тетяни ПАНАСЮК.

У Звинячому на стадіоні траву скосили, футболістам нову форму купили, але…

Спортивні змагання й турніри  знову під забороною

Коли в Україні було оголошено послаблення карантину, запровадженого в зв’язку з пандемією коронавірусу,  в Звинячому на Горохівщині, закипіла робота. Лідерка територіальної громади Тетяна Панасюк розпорядилася до початку футбольного сезону придбати місцевій команді новесеньку  форму, а стадіон підготувати до прийому спортсменів і вболівальників.

Зазвичай він приємно вражає своїм ошатним виглядом, та цьогоріч через коронавірус траву на ньому не косили ще з настання весни. На сільській спортивній арені площею 0,80 га впорядкували хіба що невелику площадку, аби на ній бавилися почергово кілька сусідських дітей.

Правду кажуть, що в доброго господаря навіть соломина не пропаде.

Зробити хорошу справу на благо односельчан  зголосився директор Будинку культури села Звинячого Юрій Павлік. Мав на своєму мінітракторі чудового компаньйона - дев’ятирічного сина Матвійка, отож працювалося обом з подвійним завзяттям. Тим паче, що трава після рясних дощів виросла густою й  до пів метра висотою. Косарі клали її широкими покосами, на які хазяям було любо глянути. І невдовзі за ними з усіх кінців села стали з’їжджатися господарі - ті ж футболісти й ветерани футболу. Аж прицмакували, заготовляючи траву на сіно для худоби.  Вивезли її більше десяти підвод. Правду кажуть, що в доброго господаря навіть соломина не пропаде. Та всім знову прикро, що спортивні змагання й турніри  знову під забороною. 

Леся ВЛАШИНЕЦЬ

Telegram Channel