Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Адвокати: родина Порошенка не просила про перенесення суду, а дії прокуратури є лицемірною маніпуляцією

Адвокати Петра Порошенка Ілля Новіков (ліворуч) та Ігор Головань.

Фото ЄС.

Адвокати: родина Порошенка не просила про перенесення суду, а дії прокуратури є лицемірною маніпуляцією

Родина Порошенка не подавала клопотань про перенесення судового засідання. А заяви Генпрокурора Венедіктової є маніпуляцією. Про це повідомив адвокат п’ятого Президента України Петра Порошенка Ілля Новіков під час брифінгу

«Сьогодні ресурс «Страна.юа» опублікував інформацію з посиланням на Офіс Генерального прокурора, що в Печерський суд подано заяву про перенесення засідання про обрання запобіжного заходу Президенту Порошенку з посиланням на те, що Порошенко не може з’явитися через похорон батька. Це – цинічна брехня», – сказав він.

Новіков наголосив, що жодних повідомлень адвокати також не отримували. «Ми не отримували ніякої інформації, ні офіційної, ні неофіційної. Родина не просила про цей перенос. Ми вважаємо, що це маніпуляція, і маніпуляція дуже лицемірна. Ми не просили і родина Порошенка не просила «піклуватися» таким чином про їхні почуття», – додав Новіков.

«Похорон батька Петра Олексійовича Олексія Івановича відбудеться завтра. Це вже організовано, прощання буде о 12:00. Ніякого переносу не треба, Порошенко сьогодні з’явиться в Печерський суд на 15:00», – зазначив він.

Абсолютна абсурдність обвинувачень, озвучених генеральним прокурором Венедіктовою, очевидна для всього світу. Всьому світу абсолютно зрозуміло, що мова йде про політичне переслідування лідера опозиційної політичної сили.

Новіков підкреслив: якщо Генеральна прокуратура хоче перенесення засідання, то неприпустимими є спроби мотивувати це інтересами родини Порошенків.

«Буде велика кількість людей, які зацікавлені в цій справі і хочуть почути рішення суду, спостерігати за ним. Тому хочу підкреслити від імені команди захисту Петра Порошенка, від імені Петра Порошенка: якщо Генеральна прокуратура хоче зірвати засідання, їм це доведеться робити під свою відповідальність і це не має робитися з посиланням на інтереси Порошенка і його родини. Порошенко про це не просив», – наголосив адвокат.

«Абсолютна абсурдність обвинувачень, озвучених генеральним прокурором Венедіктовою, очевидна для всього світу. Всьому світу абсолютно зрозуміло, що мова йде про політичне переслідування лідера опозиційної політичної сили», – сказав адвокат Ігор Головань.

«П’ятого Президента України звинувачують у тому, що він реалізував свої конституційні повноваження – видав Указ. А керівника Служби зовнішньої розвідки звинувачують у тому, що він виконав відповідно до Конституції обов’язковий для виконання на всій території України указ Президента України. Це абсолютний абсурд», – зазначив Головань.

«Більше того, все це так зване провадження складається з фейків і навіть відвертих підробок. У цих підробках брала участь навіть особисто Генеральний прокурор України. Ми налаштовані показати всьому світу, на що перетворилася зараз українська правоохоронна система, Генеральна прокуратура та слідство», – підсумував Ігор Головань.

Джерело: ЄС.
Telegram Channel