Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Працівника ДСНС Рівненщини судитимуть, бо вимагав 15 тисяч гривень хабаря

Службова особа обіцяла сприяти погодженню документів, що стосуються міні АЗС.

Фото pixabay.com.

Працівника ДСНС Рівненщини судитимуть, бо вимагав 15 тисяч гривень хабаря

Посадовець хотів гроші, щоб, за його словами, виплатити борг за пальне ГУ ДСНС в Рівненській області

 За процесуального керівництва прокуратури Рівненської області до суду скеровано обвинувальний акт відносно головного інспектора відділу із запобігання надзвичайним ситуаціям Рівненського міськрайонного управління ГУ ДСНС України в Рівненській області. Про це інформується на сайті прокуратури Рівненської області.

Його обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368 Кримінального кодексу України (прохання надати неправомірну вигоду для третьої особи за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданого службового становища). Слідством встановлено, що головний інспектор висловив прохання щодо надання неправомірної вигоду у розмірі 15 тисяч гривень від суб’єкта господарювання іншій особі.

 Слідством встановлено, що головний інспектор висловив прохання щодо надання неправомірної вигоду у розмірі 15 тисяч гривень від суб’єкта господарювання іншій особі.

Вказане прохання обгрунтовував, тим що ці грошові кошти будуть передані в рахунок погашення грошової заборгованості ГУ ДСНС в Рівненській області, за начебто використане пальне. У свою чергу, службова особа обіцяла сприяти погодженню посадовцями ДСНС документів, що стосуються діяльності міні АЗС.

21 січня 2020 року службовій особі було повідомлено про підозру.  Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому. Оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Рівненській області ДСР Національної поліції України та Управління внутрішньої безпеки в Рівненській області ДВБ Національної поліції України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк від 3 до 6 місяців, або позбавлення волі на строк від 2 до 4 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Telegram Channel