Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Пес Дерек за  вірну службу отримав медаль

Він став першою собакою у своїй військовій частині, яку нагородили.

Фото: Національна гвардія України.

Пес Дерек за вірну службу отримав медаль

Знайомтеся, це – Едуард Щоголь і його пес Дерек. Обидва служать у Нацгвардії та нещодавно отримали нагороду за виконання бойового завдання

У квітні кінолога НГУ та його службового пса відправили на посилення блокпосту на Донеччині. Під час перевірки однієї з автівок Дерек знайшов у багажнику артилерійський порох, пишуть на сайті благодійного фонду «Повернись живим».

Він став першою собакою у своїй військовій частині, яку нагородили.

«Дерек – східноєвропейська вівчарка, йому півтора року, – розповів «Повернись живим» кінолог Едуард Щоголь. – І весь цей час я займаюся з ним. Ми їздили до навчального центру НГУ в Золочеві, де пса навчали пошуку зброї та боєприпасів. А потім повернулися до Слов'янська, де почали нести службу. Це перша велика знахідка Дерека. Закладку пороху ми виявили на третій день перебування на блокпосту».

Нещодавно Дерек за виконання завдання отримав медаль командувача НГУ «За віддану службу» III ступеня. І став першою собакою у своїй військовій частині, яку нагородили.

«Мені приємно, що ця медаль отримана не за участь у змаганнях, а саме за виконання службового завдання. Звичайно, я пишаюся Дереком, розумію, що вкладена у нього праця не була марною», – каже Едуард.

Telegram Channel