Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинський фермер у «Степу» дбає про людей

Сергій Мишленик і Михайло Стецюк розмовляли про будівництво сироварні.

Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

Волинський фермер у «Степу» дбає про людей

«На Горохівщині стає все більше хліборобів, які не шукають заробітчанських статків на чужині, а успішно працюють на рідній землі», - відзначив під час робочої поїздки в цей район начальник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко. Головний аграрій області побував у фермерському господарстві Михайла Стецюка «Галичани Агро-Ленд», яке входить в склад сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Степ». Відрекомендувати його всій Україні запросив журналістів всеукраїнських та регіональних ЗМІ

У зустрічах із селянами взяли участь і розповіли медійникам про розвиток сільського підприємництва в районі голова райдержадміністраці Сергій Мишленик, заступник голови РДА Віра Баландіна, заступники начальника Головного і Горохівського районного  управлінь Держпродспоживслужби у Волинській області   Анатолій Тимофіюк і Сергій Швець, в.о.Рочинського сільського голови Лариса Мороз і секретар Галичанської сільської ради Марія Папиш.

Сьогодні членами кооперативу є 42 жителі Галичанської сільської ради. Було більше, але попрощалися з тими, хто не витримав випробування на совісність, бо ціна молока залежала не лише від його кількості, а й від якості.

Михайло Стецюк  був поділився, що «Степ», який утворився в 2009 році, і п’ять років не виправдовував себе, хоча вже тоді селяни й мали неабияку надію на те, що заготівельні ціни для його членів будуть вищими. Зміни відбулися, коли в році 2014-му держава стала сприяти розвиткові кооперації.

 

Сьогодні членами кооперативу є 42 жителі Галичанської сільської ради. Було більше, але попрощалися з тими, хто не витримав випробування на совісність, бо ціна молока залежала не лише від його кількості, а й від якості.

«Галичани Агро-Ленд» і «Степ» є невід’ємними одне від одного. Фермерське господарство має хорошу техніку, частину якої придбали завдяки співфінансуванню з районного бюджету. Нею Михайло Михайлович допомагає, якщо йдеться про сільськогосподарські послуги. 

Реклама Google

Журналісти побачили великий молодий сад, закладений господарем, а сам він показав гостям місце, де запланував збудувати невелику сироварню.

Для неї вже закуплено нове обладнання. 70 відсотків його вартості відшкодувала держава. 

В інтерв’ю журналістам господар щиро поділився намірами:  готовий розпочати будівництво цьогоріч, якби ще законотворці спростили для кооператорів умови кредитів.

Запитали й думку про доцільність кооперативного господарювання у місцевої жительки Євгенії Щуцької, яка десятки років працювала в місцевому колгоспі.

– Михайлович старається для людей. В нього ні для кого нема ніякої відмови. Таким повинен бути лідер, який об’єднує людей.

Telegram Channel