Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Про пам’ятку архітектури національного значення усі забули, а вона продовжує руйнуватися

Рік після обвалу: руйнація продовжується.

Фото: Depo.Харків.

Про пам’ятку архітектури національного значення усі забули, а вона продовжує руйнуватися

У Чугуєві Харківської області руйнується будівля Штабів військових поселень, яка є пам’яткою архітектури та містобудування національного значення

Як передає Depo.Харків, станом на 30 червня ніякі роботи з ліквідації обвалу стіни, що стався влітку 2019 року, протягом року так і не проведені. Станом на сьогодні у торцевій стіні правого крила корпусу залишається відкритий отвір на рівні другого поверху. На стіні розширилися тріщини та обвалилася частина цегли та тинькування.

 В'їзд на територію корпусу закритий. Ніякі ремонтні чи протиаварійні роботи на місці обвалу не ведуться.

Штаб військових поселень у Чугуєві почали будувати 1825 року за наказом царя Олександра І, завершили – у 1831 році.

 Довідка: Штаб військових поселень у Чугуєві почали будувати 1825 року за наказом царя Олександра І, завершили – у 1831 році. Проектував будівлю в класичному стилі архітектор Василь Стасов. На початку 1850-х до головного корпусу штабу прибудували два нові крила, де розмістилася адміністрація восьми округів військових поселень і корпус військових топографів Російської імперії, де свого часу навчався відомий художник Ілля Рєпін. Пізніше тут було Чугуївське піхотне юнкерське училище, потім – училище штабу Червоної армії.

 У часи Другої світової в будівлі штабу до 1947 року працювало Харківське суворівське училище, що зараз називається Київським військовим ліцеєм імені Івана Богуна.

Реклама Google

 Зараз тут – Художня галерея лауреатів Державної премії імені Іллі Рєпіна.

 

 

Telegram Channel