Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Рух великогабаритного транспорту на Рівненщині обмежено

Халатність водіїв великогабаритного транспорту і висока температура повітря призводять до руйнувань асфальтобетонних покриттів.

Фото lg.ukravtodor.gov.ua.

Рух великогабаритного транспорту на Рівненщині обмежено

Сезонне обмеження для багатотонного і габаритного транспорту введено, щоб зберегти покриття доріг

При температурі повітря вище 28 градусів за Цельсієм пересування автомобілів загальною масою понад 24 тонни з навантаженням 7 і більше тонн на вісь автодорогами державного значення заборонено.

А халатність водіїв великогабаритного транспорту і висока температура повітря призводять до руйнувань асфальтобетонних покриттів: на дорогах утворюється колійність, напливи, зсуви та інші деформації. Тому сезонне обмеження для багатотонного і габаритного транспорту введено, щоб зберегти покриття доріг.

Наразі на території Рівненської області працює 2 пункти габаритно-вагового контролю: пересувний на трасі «М-06» і стаціонарний пункт у селі Опарипси Радивилівського району. 

Загалом для інформування про обмеження руху на автошляхах у Рівненській області встановлено відповідні дорожні знаки та інформаційні щити. 

Контроль за дотриманням водіями вантажних транспортних засобів вагових параметрів і вимог дорожніх знаків здійснюють представники Укртрансбезпеки і Нацполіції. Наразі на території Рівненської області працює 2 пункти габаритно-вагового контролю: пересувний на трасі «М-06» і стаціонарний пункт у селі Опарипси Радивилівського району.

Реклама Google
 

Для тимчасової стоянки транспортних засобів на Рівненщині обладнано 982 майданчики в смугах відведення автодоріг і біля об’єктів дорожнього сервісу. Також визначено 16 місць відстою великовагового транспорту на час тимчасового обмеження руху.

Валентин СТАВСЬКИЙ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel