Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
«Так не можна знущатись з донорів!!!» – луцький активіст Плісецький (Фото)

Волинській медицині не потрібна кров тих чотирьох донорів,які не змогли чекати пів дня?

Фото Олександра Плісецького/фейсбук.

«Так не можна знущатись з донорів!!!» – луцький активіст Плісецький (Фото)

Засновник громадської ініціативи «Краплина життя» Олександр Плісецький засудив роботу з донорами в обласному центрі

Засновник громадської ініціативи «Краплина життя» Олександр Плісецький виклав у фейсбуці фото, на яких демонструє чергу, у якій мусять стояти ті, хто здає кров. «Така черга тому, що так організований забір крові у нас в обласному центрі крові в період коронавірусу ну і ,мабуть, це наслідок реформи служби крові» – аналізує й обурюється Плісецький.

 

 Ось така черга в центр крові щодня.Черга не тому, що в нас забагато приходить донорів для здачі крові,хоч Волинь в плані донорства активніша ніж багато регіонів України і це не може не радувати.Така черга тому,що так організований забір крові у нас в обласному центрі крові в період коронавірусу ну і,мабуть, це наслідок реформи служби крові.

«І питання не до простого персоналу центру,вони за мінімальні кошти сумлінно трудяться,питання до ініціаторів реформи служби крові,керівництва центру крові і мабуть до керівництва державної адміністрації,обласної ради.Невже не можна знайти вирішення питання комфортної здачі крові донорами?Донор,який жертвує своїм часом,приходить, щоб врятувати життя хворому,а його ставлять в чергу,де можна простояти пів дня.Це ви так поважаєте людей, без яких неможлива медицина?» – запитує активіст.

Вчора, з восьми наших постійних донорів, змогли дочекатись і здали лише 4. 

«Вчора, з восьми наших постійних донорів, змогли дочекатись і здали лише 4. Волинській медицині не потрібна кров тих чотирьох донорів,які не змогли чекати здачі пів дня? Більшість центрів по забору крові в області закрито,обласна лікарня та пологовий не здійснюють забір крові,всі донори їдуть на здачу в обласний центр крові.Ставте тоді тут додаткові крісла для забору крові,організовуйте систему електронної реєстрації на здачу крові,робіть щось.Так не можна знущатись з донорів!!! Ми з «Краплиною життя» тратимо достатньо багато ресурсу та часу для залучення нових людей до постійного донорства, ми знаємо ціну донорства і ми не дозволимо так зневажати донорів.Дуже сподіваюсь,що мене почують!» – підсумовує Плісецький.

Telegram Channel