Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Через реформу здати кров на Волині можна тільки у Луцьку

Охочі здати кров займають чергу з 7-ї ранку.

Фотоколаж Суспільного Волині.

Через реформу здати кров на Волині можна тільки у Луцьку

Майже всі районні відділення обласного центру служби крові закрили

Під Волинським обласним центром служби крові охочі здати кров займають чергу з 7-ї ранку. Люди приїжджають в Луцьк із навколишніх сіл, чекати доводиться годинами. Про це йдеться в сюжеті «Суспільного Волині».

О 9:00 під приміщенням – 30 людей. Чергу люди займають з 7-ї ранку, розповідає одна з відвідувачок центру Тетяна Коростильова. До Луцька жінка приїхала з Княгининка. Каже: черги в Луцьку спостерігає останні два тижні.

У четвер, 16 липня, прийом крові триває до 13-ї години, днем раніше було на годину менше, торік це робили до 17-ї години, пояснює завідувачка відділення Надія Воробей.

З її слів, після обіду якість крові гірша, тому час скоротили. Раніше кров заготовляли майже усі районні відділення, але з січня у зв'язку з реформою їх закрили.

Частково вирішити проблему могла б електронна черга. Але коли вона запрацює, ще не знають.

Читайте також: Засновник громадської ініціативи «Краплина життя» Олександр Плісецький засудив роботу з донорами в обласному центрі

Частково вирішити проблему могла б електронна черга, кажуть у центрі. Зі слів Надії Воробей, комп’ютери вже встановили, інженери з Києва працюють над програмним забезпеченням. Коли електронна черга для донорів запрацює, ще не знають.

Нагадаємо, під час карантину у Волинському центрі крові у шість разів зменшилася кількість донорів. Після послаблення карантинних обмежень, зокрема відновлення громадського транспорту, донорів у центрі побільшало, дефіцит зменшився.

 

Telegram Channel