Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
На Волині 44 тисячі неповірених лічильників газу

Для споживача газу повірка буде безкоштовною.

Фото: УНІАН.

На Волині 44 тисячі неповірених лічильників газу

На сьогодні послуга ДП «Волиньстандартметрологія» з повірки одного лічильника газу коштує 33 грн

За кошти, які «Волиньгаз» одержує від тарифу на розподіл газу, цьогоріч компанія планує повірити 1970 приладів обліку газу побутових споживачів. Всього ж на Волині 44 тис. неповірених лічильників газу. Корективи в роботу газовиків вносить і карантин. Про це в прямому ефірі Громадського інтерактивного телебачення повідомив директор технічний АТ «Волиньгаз» Павло Козюк.

На сьогодні послуга ДП «Волиньстандартметрологія» з повірки одного лічильника газу коштує 33 грн. Ця сума передбачена в тарифі на розподіл газу, який затверджує для газорозподільної компанії «Волиньгаз» держрегулятор НКРЕКП. Тому для споживача газу вона безкоштовна. Повірку сучасних лічильників  спеціалісти здійснюють раз на 8 років, а старіших моделей – раз на 5 років. Відповідальність за невчасну повірку лычильників для споживача не передбачена.

Понад 90% волинян забезпечені лічильниками газу.

«Діяльність «Волиньгазу» контролює Національна комісія , що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Відповідно вона затверджує нам тариф на розподіл газу і за ці кошти, що сплачують споживачі за послугу з розподілу газу, ми здійснюємо відповідні роботи, зокрема, повірку лічильників газу, - зазначає директор технічний АТ «Волиньгаз» Павло Козюк. – Оскільки тариф із 2016 року держрегулятор нам не переглядав, залишався на рівні 71 коп. за 1 м.куб., тому ці роботи не вдалось виконувати в повному обсязі. На сьогоднішній день, тариф був переглянутий у два етапи. Та з 1 січня становив 91 коп. за 1 м. куб., а з 1 липня зросла вартість цієї послуги до 98 коп. Хоча планували 1 грн 10 коп. за 1 м. куб.»

Понад 90% волинян забезпечені лічильниками газу. 218 тис. побутових споживачів із 240 тис., які використовують газ у побуті, в оселях мають прилади обліку газу. Оператор газорозподільної мережі (ГРМ), виконуючи свої ліцензійні умови, повірку здійснює спільно з фахівцем державного підприємства «Волиньстандартметрологія». На повірку передбачено 2 місяці.

«25% лічильників, які повіряють спеціалісти, підлягають заміні. Їх замінюємо на нові безплатно. Решту приладів обліку, які визнані придатними для використання, повертаємо в домівки волинян», - роз’яснює директор технічний АТ «Волиньгаз» Павло Козюк.

З приводу повірки лічильників побутові споживачі можуть одержати консультації в онлайн-режимі в менеджерів Центрів обслуговування клієнтів та Контакт-центрі за такими номерами: 067 33 39 104 та (0332) 280 – 104. Відповідна інформація розміщена й на офіційному веб-порталі «Волиньгаз». Також авторизовані споживачі мають чудову можливість усі газові питання вирішувати в «Особистому кабінеті» на сайті 104.ua.

Telegram Channel