Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Пов'язано з COVID-19: в Україні введуть в календар щеплень ще одну вакцину

Грип, і COVID-19 можуть ускладнюватися ще й бактеріальною пневмонією, а пневмокок - її найпоширеніша причина.

Фото zn.ua.

Пов'язано з COVID-19: в Україні введуть в календар щеплень ще одну вакцину

Вакцинувати дітей будуть поетапно: два щеплення - в перший рік життя, і заключне - у другий

З 2022 Україна введе обов'язкові щеплення для дітей проти пневмококової інфекції, заявив на брифінгу головний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає «Дзеркало тижня» з посиланням на «ВВС Україна».

«Оперативний штаб Міністерства охорони здоров'я рекомендував включити в Національний календар щеплень з 2022 вакцину проти пневмококової інфекції», - повідомив Ляшко. За його словами, щеплення проводитимуть в три етапи - два щеплення в перший рік життя, і ще одне - в другий.

За його словами, щеплення проводитимуть в три етапи - два щеплення в перший рік життя, і ще одне - в другий.

«Проведемо переговори з Міністерством фінансів, щоб включити в бюджет 2020 кошти на закупівлю вакцини», - додав головний санітарний лікар.

Нагадаємо, пневмококова інфекція - смертельно небезпечна недуга, що загрожує дітям і людям із груп ризику. Адже і грип, і COVID-19 можуть ускладнюватися ще й бактеріальною пневмонією, а пневмокок - її найпоширеніша причина.

Нагадаємо, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко пообіцяв, що Україна отримає 8 мільйонів доз вакцини від коронавірусу з наступного року від механізму COVAX. Медик заявив на брифінгу, що вакцина може бути безкоштовною або наданою за спеціальною ціною. В даний час 25 вакцин-кандидатів проти COVID-19 досліджуються клінічно, а 6 з них знаходяться на завершальній стадії досліджень.

Telegram Channel