Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Незважаючи на «червону» зону, міжміські і міжобласні автобуси в Луцьку курсують (Відео)

На автостанції кажуть, що розпоряджень про закриття автостанцій і заборону руху автобусів з обласного управління транспорту і зв’язку не надходило.

Фото Суспільного Волині.

Незважаючи на «червону» зону, міжміські і міжобласні автобуси в Луцьку курсують (Відео)

Хоча згідно з обмеженнями державної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, перетинати межу населеного пункту із «червоної» зони дозволено лише на власному автомобілі

Доїхати в Луцьк або ж виїхати з обласного центру автобусами можна у будь-якому напрямку. Про це повідомляє Суспільне.

Директорка обласного підприємства автобусних станцій Інеса Корнейчук розповіла, що розпоряджень про закриття автостанцій і заборону руху автобусів з обласного управління транспорту і зв’язку не надходило.

У середу, 5 серпня, всі автобуси міжміського та міжобласного сполучення вийшли у рейси згідно з графіком.

«Про те, щоб не виїжджати у рейс перевізник не повідомляв», – розповів водій автобуса «Нововолинськ – Рівне» Іван Волинець.

Читайте також: «Нам приказу не їхать не було», – водій про курсування автобусів між Волинню та Рівненщиною

Реклама Google

«Я вважаю, що абсолютно недоцільно скасовувати транспорт, бо людям треба їхати, зараз літо».

Сидячі місця в автобус усі розкуплені. Стоячих пасажирів шофер не бере, каже, що їх і немає зараз. Сьогодні зранку на рейс диспетчер автостанції видала путівку. Про заборону виїзду та виїзду ніхто не попереджав, каже водій.

Водії і перевізники хочуть працювати, каже Олексій Хільчук. Він везе пасажирів із Ковеля у Тернопіль. Карантин веде до серйозних збитків, до розрухи, додає водій.

Пасажирка Надія Кондратюк їде на навчання. Потім дівчині потрібно буде доїхати додому. «Крім автобуса, я нічим назад не доберуся», – каже дівчина.

Ярослав Мельницький їде у відрядження. Чоловік радіє, що не скасовуваний рух автобусів: «Я вважаю, що абсолютно недоцільно скасовувати транспорт, бо людям треба їхати, зараз літо».

Нагадаємо, державна комісія ТЕБ та НС віднесла місто Луцьк з 3 серпня до «червоного» рівня епідемічної небезпеки.

У Луцьку сесія міської ради 3 серпня вирішила не запроваджувати жорсткого карантину через віднесення міста до «червоної» зони державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надвичайних ситуацій.

Голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко заявив, що Луцьк потрапив до «червоної зони» випадково, але все одно у місті зобов’язані виконувати рішення державної комісії про посилення карантину.

Поліція у Луцьку не штрафує маршрутки.

 

Telegram Channel