Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Помер учасник протестів в Бресті, якому куля влучила в голову

Геннадій Шутов.

Фото 24 канал.

Помер учасник протестів в Бресті, якому куля влучила в голову

У військовому госпіталі Мінська перестало битись серце 43-річного Геннадія Шутова

Він був учасником акцій протесту 11 серпня в Бресті, під час яких отримав вогнепальне поранення в голову, пише НВ. Родичі чоловіка кажуть, що Геннадій не бився, не конфліктував — просто йшов. Постріл у нього був зроблений з даху будівлі, стверджують очевидці. Родичі дві доби не могли знайти Геннадія. З’ясували, що його доставили спочатку в Брестську обласну лікарню, а потім вертольотом переправили до військового госпіталю в Мінськ. У МВС повідомили, що в Бресті ввечері 11 серпня міліція стріляла в учасників протесту з вогнепальної зброї на ураження, щоб придушити заворушення.

У МВС повідомили, що в Бресті ввечері 11 серпня міліція стріляла в учасників протесту з вогнепальної зброї на ураження, щоб придушити заворушення.

Зазначимо, що ще до смерті Геннадія Шутова освітньо-громадське об'єднання «Звяно» заявляло про 5 загиблих внаслідок демонстрацій, 7 осіб знаходилось в критичному стані в реанімації. Усього в мінських лікарнях перебувало 120 протестантів. Як відомо, за перші три дні білоруські силовики затримали понад 7 тисяч учасників демонстрацій, а також випадкових людей. Їх утримували в нелюдських умовах, катували та калічили.

 На найближчі вихідні в Білорусі заплановані нові акції непокори. Наразі із «президентом» Лукашенком, який захопив владу в країні, там намагаються боротись за допомогою страйків. До такого методу, зокрема, вдалось одне з найбільших підприємств  країни – «Білоруськалій».

Telegram Channel