Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Ковелі дві продавчині торгували без масок: одній дали 17 тисяч штрафу, іншій – зауваження

Одна зізналася, що обслужила одного клієнта, а друга сказала, що відійшла попити води і зняла маску.

Фото telegraf.in.ua.

У Ковелі дві продавчині торгували без масок: одній дали 17 тисяч штрафу, іншій – зауваження

Жінок притягнули до відповідальності за результатами рейду поліції 21 червня

У Ковелі судили двох продавчинь, які торгували під час карантину без масок. Але покарання обох суттєво різняться. Про це, посилаючись на рішення суду, інформує «Ковель media».

Ковельський відділ поліції скерував до суду дві справи про притягнення до адміністративної відповідальності ковельчанок за порушення правил карантину під час торгівлі.

У матеріалах йдеться про те, що вдень 21 червня цього року поліція провела у Ковелі рейд.

У першому випадку поліцейські встановили, що на бульварі Лесі Українки на літньому майданчику «Файно тут» місцева мешканка здійснювала обслуговування клієнтів без засобів індивідуального захисту. В судовому засіданні вона пояснила, що офіційно не працює, а за домовленістю з приятелем допомагала в оформленні технологічних карт бару. Здійснила обслуговування лише одного клієнта у зв’язку з відсутністю поблизу вільних працівників бару.

Суддя Ковельського міськрайонного суду Петро Бойчук визнав жінку винною та оштрафував на 17 тисяч гривень. Також їй доведеться сплатити на користь держави судовий збір в сумі 420 гривень 40 копійок.

У суді жінка розповіла, що в момент приходу поліцейських не обслуговувала клієнтів, а саме відійшла від торгового прилавку, щоб випити води, тому й зняла засоби індивідуального захисту.

В іншому випадку, в магазині «Золотоволоска», що на вулиці Відродження, продавець обслуговувала покупців без маски та рукавиць. У суді вона розповіла, що в момент приходу поліцейських не обслуговувала клієнтів, а саме відійшла від торгового прилавку, щоб випити води, тому й зняла засоби індивідуального захисту.

Суддя Петро Бойчук звільнив її від адміністративної відповідальності в зв’язку з малозначністю вчиненого правопорушення, обмежившись усним зауваженням.

Telegram Channel