Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
«Я в один момент для всіх стала  монстром-розлучницею», – Тоня Матвієнко

У чоловіках Антоніна цінує почуття гумору і повагу до особистого простору партнера. Арсен лаконічніший: жінка просто повинна вміти любити.

Фото tsn.ua.

«Я в один момент для всіх стала монстром-розлучницею», – Тоня Матвієнко

Співачка та її коханий Арсен Мірзоян не перемогли у вокальному шоу, яке їх познайомило. Але як приз отримали любов і…донечку

Для телебачення це був суперовий сюжет: він прямо із заводу — та й на сцену. А вона, донька відомої співачки Ніни Матвієнко, закрутила з ним роман. Але перемивали кісточки парі Антоніни Матвієнко та Арсена Мірзояна недовго. Щирість почуттів і якась неймовірна простота цих двох взяли верх над плітками. Їхньому коханню тепер можна хіба по-доброму позаздрити, а багатьом моментам побудови стосунків у них варто повчитися.

У 22 роки майбутній співак втратив слух

Арсен не шукав змін. Жив у Запоріжжі. Йому було 33 роки, він дипломований інженер кольорової металургії, вже 12 років працював майстром дільниці на заводі «Мотор–Січ». Одружений, має двійко синів — Владислава та Артема. Менший — копія тата, старший більше схожий на дружину Ганну.

Співати Арсен уміє і прагне. Сам пише тексти і музику, але то все для вузького кола. Вийти на публіку спонукають вокальні шоу, які одне за одним заполонили телеефір. На піку популярності — передача «Голос країни» з абсолютно новим для українського телебачення форматом сліпих прослуховувань. Чоловік довго не вагається і їде до столиці. Великого успіху не чекає, але й в аутсайдери себе передчасно не записує.

Фото Арсена Мірзояна і Тоні Матвієнко під час зйомок кліпу до святкування 20-річного ювілею Caribbean Club Concert Hall.
Фото Арсена Мірзояна і Тоні Матвієнко під час зйомок кліпу до святкування 20-річного ювілею Caribbean Club Concert Hall.

 Його трохи лякає ситуація з минулого: у 2000–му хлопець повністю втратив слух на ліве вухо, а через два роки — на праве. Проте завдяки протезуванню і зусиллям лікарів усе ж зумів повернутися до занять музикою.

На шоу він із перших виступів подобається і суддям, і глядачам. Усім стає зрозуміло, що чорноволосий кремезний парубок із красивим голосом піде далі, ніж передбачено кількома ефірами телепередачі. На всі виступи Арсена приїжджали дружина і діти.

Відоме прізвище не допомагало, а ускладнювало кар’єру

Тоні ж на той момент виповнилося 28. За її плечима — музична школа та Київський інститут культури і мистецтв.

А ще — відома мама, народна артистка України Ніна Матвієнко. Не менш талановитим є й батько — художник Петро Гончар, син відомого етнографа Івана Гончара. Дівчина прекрасно розуміє, що такий «багаж» її кар’єрі більше шкодить, аніж допомагає. Мовляв, зіркова мама слово замовила… Тому й випробовує свої сили у такому конкурсі, де прізвища не питають і слухають лише спів. До речі, Арсен зізнався, що він єдиний, мабуть, до початку шоу не знав, хто така Ніна Матвієнко, і чому на оцю симпатичну блондинку всі вказують пальцями і перешіптуються.

Дивовижному тембру дівчини одразу дають «зелене світло». Вона впевнено доходить до фіналу змагань і поступається незрячому співаку Іванові Ганзері. Але поразка її не засмучує. Вона ніби відчуває, що всі справжні досягнення і дарунки долі ще попереду. Хоча на зйомках телепроекту ніяких стосунків вона не зав’язувала. Як у відомій пісні Віктора Павліка, «все сталося само собою».

Спільна донечка Ніна стала справжньою втіхою для батьків.  Тоня зізнається, що материнство у 17 років і теперішнє — ​ це дві великі різниці.
Спільна донечка Ніна стала справжньою втіхою для батьків. Тоня зізнається, що материнство у 17 років і теперішнє — ​ це дві великі різниці.

 — Чим більше ми спілкувалися, тим ставало очевиднішим, що між нами виникає симпатія, — пригадує той час Антоніна. — Але я прекрасно розуміла, що Арсен одружений і в нього двоє дітей. Мені навіть у голову не приходило, що він піде з сім’ї. Зустрічі з ним стали болісними для мене, і я вольовими зусиллями припиняла нашу дружбу. Перестала дзвонити і писати, навіть якщо був привід.

А далі справу в свої руки взяв Арсен. Знову приїхав до столиці, зустрівся з Тонею і повідомив, що розлучається. Вона була вражена і розуміла, що не можна радіти чужому нещастю. Але свої почуття теж приборкати не змогла:

— Почали зустрічатися, спочатку таємно, а потім втомилися. Нам хотілося обнятися, взятися за руки, чому ми повинні ховатися? Найчастіше я тоді чула запитання, чи відчуваю провину за те, що розбила сім’ю? Відповідала: значить, родина була нещасливою.

«Не можу бути з людиною заради дитини, грошей, будинку або ще чогось»

Тоня, як і Арсен, вдруге вчилася сімейним стосункам. Із першим чоловіком вона познайомилася на одній із молодіжних тусовок. Разом прожили 10 років. Розлучилася пара з ініціативи Антоніни. Каже, що, можливо, вона переросла цей етап, почуття охололи.

— Не можу бути з людиною заради дитини, грошей, будинку або ще чогось. Я повинна любити і повністю віддаватися почуттю. Але мені й зараз не соромно за мій вибір. Він був гідним хлопцем, добре вчився, гарний, розумний, поступливий.

У цьому шлюбі Антоніна народила дочку Уляну. Молодій мамі на той момент було всього 17 років. Через вагітність школу вона закінчувала екстерном. Але батьки не перечили ранньому заміжжю. Антоніна запевняє: якщо в її дочки повториться така історія, вона повністю її підтримає.

Антоніна та Арсен узаконили свої стосунки після народження доньки. Шлюбну церемонію на березі Дніпра вів їхній друг Олег Винник.

Зараз Уляні 20 років, вона студентка і вчиться режисурі естрадно–масових свят. Зовні дуже схожа на свою зіркову бабусю. Співати поки не пробує, проте гарно малює і займається спортом.

— Це моя гордість! — розповідає Антоніна. — Розумна, спортивна, добра, працьовита і товариська. Все, за що бралася Уляна, дуже швидко освоювала. Уявіть собі: в 4 роки вже ганяла лісом на двоколісному велосипеді, а в 16 билася на змаганнях із кікбоксингу. З цього ж віку вона почала заробляти перші гроші.

Незадовго до повноліття мама подарувала Уляні найкращий подарунок — молодшу сестричку Ніну. Їй зараз три роки. Після її народження Антоніна та Арсен узаконили свої стосунки. Шлюбну церемонію на березі Дніпра вів їхній друг Олег Винник. Уляна з віт­чимом стали хорошими друзями.

«У нас в сім’ї всі творчі люди, і посуд миє той, хто може його зараз мити»

Нині творчий дует разом гастролює, записує нові пісні. Співаки часто беруть участь у благодійних заходах (Арсен Мірзоян нещодавно долучився до збору коштів на протезування ока для Арсена Васєчка з міста Рожище Волинської області).

Пара абсолютно позбавлена зірковості й пафосу. Відпочивають у Карпатах, у подорож неодмінно кличуть синів Арсена від першого шлюбу. Побут у великій родині ділять на всіх і не бачать у цьому проблеми.

— У нас в сім’ї всі творчі люди, і посуд миє той, хто може його зараз мити, — ділиться «господарськими» подробицями Антоніна. — Іноді нас щось хвилює і ми зациклюємось на цьому, а потім розуміємо, що це така дрібниця! І намагаємося просто посміятися над ситуацією. Побут потрапляє в розряд оцих дрібниць.

Арсен і зіркова теща Ніна Матвієнко швидко стали хорошими друзями. Часто радяться щодо пісень, розмовляють про музичні вподобання. Потоваришувала з вітчимом і Уляна:

— Я вже виховалася, так вважаю. Далі немає куди, то ж ми більше друзі, аніж тато і дочка.

За матеріалами gazeta.ua, star.korupciya.com, kp.ua, viva.ua, m.znaj.ua, karavan.ua.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel