Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Німецькі лікарі розповіли, чим отруїли російського опозиціонера Навального

Заплановані додаткові аналізи.

Фото MItya Aleshkovskiy/Вікіпедія.

Німецькі лікарі розповіли, чим отруїли російського опозиціонера Навального

Політик зараз залишається в штучній комі

Аналізи показали отруєння речовиною з групи інгібіторів холінестерази. При цьому точну речовину поки не виявлено. Такі результати дослідження оприлюднила німецька клініка Charite, повідомив у Twitter журналіст DW Річард Вокер, передає «Обозреватель».

Реклама Google

Стан політика серйозний, але загрози для життя немає.

Поки політик залишається в штучній комі, його стан серйозний, але загрози для життя немає.

Також залишається невизначеним результат хвороби. Вони можуть бути довгостроковими для нервової системи.

Зі свого боку лікарі з російського Омська заявили, що готові передати до Німеччини результати досліджень та аналізи Навального. МРТ вже передано, пише RT з посиланням на Міністерство охорони здоров'я регіону.

«Лікарі Омської ЛШМД №1 готові надати лікарям німецької клініки» Шаріте «як результати лабораторних досліджень, так і зразки біоматеріалів пацієнта О.А.Навального», – сказали у відомстві.

Інгібітори холінестерази містяться в деяких отрутах природного походження, а також синтезуються штучно для використання в терапії під час хвороби Альцгеймера, деменції з тільцями Леві, міастенії, а також як антидот під час отруєння антихолінергічними речовинами.

Німецький канцлер Ангела Меркель і міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас закликали владу Росії розслідувати погіршення здоров'я Навального, повідомляє Reuters.

«Беручи до уваги помітну роль Навального серед політичної опозиції в Росії», влада тепер «повинна до останньої деталі і на основі повної прозорості розслідувати цей злочин. Згідно із заявою команди лікарів «Шаріте», дані клінічних досліджень вказують на отруєння Олексія Навального. Необхідно встановити і покарати відповідальних», – йдеться в заяві політиків.

Нагадаємо, що вранці 22 серпня літак із російським опозиційним політиком полетів з Омська до Німеччини.

Нагадаємо, Путін пропонує нові 30 срібняків для українців.

Telegram Channel