Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Через коронавірус закрили пологовий будинок

З хворою пацієнткою контактували 10 медиків, які спілкувалися з іншими 20 вагітними.

Фото УП.

Через коронавірус закрили пологовий будинок

Медустанова не працюватиме два тижні

У Київській області випадок коронавірусної інфекції зафіксували в пологовому будинку Ірпінської центральної лікарні у Ворзелі. Медустанову довелося закрити на карантин на два тижні.

Через пряму загрозу життю жінки і дитини, наші медики прийняли рішення негайно оперувати.

Як розповів у Facebook перший заступник мера Ірпеня Олександр Маркушин, недавно в медустанову «швидка» привезла жінку на 38 тижні вагітності. У мешканки Ворзеля була загроза переривання вагітності. «Жінці потрібно було екстрено зробити кесарів розтин. Оскільки у неї була температура і ознаки респіраторного захворювання, зробили експрес-тест на COVID-19. Він виявився негативним. Через пряму загрозу життю жінки і дитини, наші медики прийняли рішення негайно оперувати. Після операції жінку помістили в ізолятор і повідомили про необхідність здачі аналізів для ПЛР-діагностики», – повідомив чиновник.

Цей тест уже підтвердив у жінки коронавірус. З пацієнткою контактували 10 медиків, які спілкувалися з хворим і іншими 20 вагітними. Зараз 14 вагітних, які були на збереженні, виписали додому під нагляд сімейних лікарів.

Що стосується «контактних» медиків, то вони вже на самоізоляції. «Всім 30 особам буде зроблено ПЛР-тестування. Вагітні жительки нашого регіону будуть направлятися на пологи до Бородянської центральної районної лікарні», – зазначив Маркушин.

Джерело: Сеодня.
Telegram Channel