Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Чому на Волині затримка із ПЛР-тестування на COVID-19

З 31-го серпня почали робити забір аналізів для проведення ІФА-тестування.

Фото Суспільного.

Чому на Волині затримка із ПЛР-тестування на COVID-19

Нині ПЛР-тестування проводить лише один вірусолог в області

У Волинському лабораторному центрі затримки з опрацюванням біоматеріалів на ІФА і ПЛР-тестування. Днями 250 зразків відправили до Київської лабораторії, щоб пришвидшити одержання результатів, - розповіла Суспільному заступниця директора ВОЛЦ Надія Костирко.

Зі слів Надії Костирко, багато направлень на проведення ПЛР-тестування безпідставні. Вони затримують проведення тестування тим, кому вони дійсно потрібні. Нині ПЛР-тестування проводить лише один вірусолог в області. Щодня до ВОЛЦ надходить близько 700 зразків.

Реклама Google

Днями 250 зразків відправили до Київської лабораторії, щоб пришвидшити одержання результатів.

Лучанка Ольга Сидун розповіла кореспондентам, її мама має онкозахворювання. 21 серпня здала ПЛР-тест перед госпіталізацією для чергового курсу хіміотерапії. Станом на 1 вересня результатів не було: «В мене питання, що ці мазки 11 днів робили? Просто лежали?»

Директор обласного онкоцентру Юрій Малімон телефоном розповів Суспільному, що від 31-го серпня почали робити забір аналізів для проведення ІФА-тестування: «Це пов’язано з тим, що утворилися великі черги на ПЛР дослідження, люди по десять днів чекають, тому в нас є погодження з управлінням, що ми маємо право госпіталізовувати тимчасово з ІФА дослідженням».

Telegram Channel