Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На засіданні ТКГ досягли принципової згоди про нове розведення сил та засобів на Донбасі

ТКГ домовилася про нове розведення сил на Донбасі.

Фото 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців / Facebook.

На засіданні ТКГ досягли принципової згоди про нове розведення сил та засобів на Донбасі

На черговому засіданні тристоронньої контактної групи з урегулювання конфлікту на Донбасі, яке відбулося 2 вересня у форматі відеоконференції, сторони домовилися про розведення сил та засобів ще на чотирьох ділянках у зоні конфлікту

На засіданні тристоронньої контактної групи з урегулювання конфлікту на Донбасі (ТКГ) було принципово узгоджено чотири наступні ділянки розведення сил та засобів. Про це 2 вересня повідомила пресслужба Офісу президента України, при цьому дата та місце розведення не уточнюються, інформує видання Гордон.

Реклама Google

Безпековій підгрупі поставлено завдання розробити детальний план і фіналізувати проєкт доповнення до рамкового рішення ТКГ про розведення сил та засобів від 21 вересня 2016 року. Сторони переговорів погодилися з необхідністю продовження дотримання режиму тиші на Донбасі.

Сторони переговорів погодилися з необхідністю продовження дотримання режиму тиші на Донбасі.

2014 року, відразу після анексії Криму, на сході України Росія розпочала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на пропоновані Україною факти й докази. Протягом 2019 року сторонам конфлікту вдалося домовитися про розведення сил та засобів на трьох ділянках: у Петрівському Донецької області, Золотому і Станиці Луганській Луганської області. Українська сторона фіксувала обстріли Золотого вже після відведення озброєнь.

У 2020 році попередня домовленість про розведення сил і засобів на чотирьох нових ділянках була досягнута ТКГ 20 серпня.

Telegram Channel