Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У вишиванці та у колі рідних: як волинянка святкувала столітній ювілей (фото, відео)

Пані Оля відсвяткувала 100 років.

Фото Суспільного Волині.

У вишиванці та у колі рідних: як волинянка святкувала столітній ювілей (фото, відео)

На ювілей одягнула вишиванку

Жителька села Підбереззя Горохівського району відсвяткувала свій 100-й День народження. На уродини до довгожительки приїхала уся рідня.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного.

Ольга Чернюк народилася 8 вересня 1920 року. Жінка зізнається, що й сама не вірить, що святкує 100-річчя.

«Хоч маю стільки років, а всіх знаю, і пам'ять добру маю», – додає.

На 100-річний ювілей жінка одягнула яскраву вишиванку та святкову хустину. На подвір'ї родичі розвісили десятки рушників та килимів, їх жінка вишивала власноруч. «Літом треба було мені на полі робити. А зимою – вишивала. При лампі. Робила людям, не тільки собі, бо мене люди просили і онуки», - розповідає ювілярка.Жінка народилася і все життя живе на Волині. 1941-го одружилася. Нині чоловіка немає - помер. Під час війни мусила тікати з рідного села: «Тут бій був. Ми були в льохові. Прийшов німець і каже, щоб ми звідси виїхали. Ми взяли воза, прив’язали корови і виїхали звідси. Там було спокійно. А тут стріляли. Побили, були танки».

Після війни жінка тривалий час працювала в колгоспі. Не сидить без роботи й нині. У свої 100 років Ольга Чернюк вирощує городину та готує рідним соління. «Збираю помідори, будемо квасити, на зиму готувати. Для дітей, онуків, правнуків. Вони мене глядять. Вони люблять мені пригортаються всі.», - розповідає ювілярка.

Приїхала на уродини рідна сестра Євдокія Голодюк. Сидячи біля хати сестри жартують: вже і не пам'ятають скільки між ними років різниці, Євдокія молодша чи то на 7, а може й 10 років.

 

 Ольга Чернюк має трьох онуків та сімох правнуків.

Рідні жінки розповідають, бабця стала довгожителькою, бо має добре серце.

«Вона дуже гарно шила. Мені плаття, мамі фартушки. Вона дуже дружелюбна і через це так довго живе», - каже племінниця Валентина Філат.

До слова, у Горохівському районі досі проживала одна жителька, яка 2 роки тому зустріла 100-річчя. Про це розповів начальник управління соціального захисту населення Горохівської райдержадміністрації Григорій Дідух. Від 8 вересня офіційною довгожителькою у районі стала і Ольга Чернюк.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: Суспільне. Волинь.
Telegram Channel