Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
 МОЗ хоче включити імуноглобулін українського виробництва в протокол лікування пацієнтів з коронавірусом

Група, яка формує протоколи, планує внести цей препарат для лікування.

Фото zn.ua.

МОЗ хоче включити імуноглобулін українського виробництва в протокол лікування пацієнтів з коронавірусом

За словами Степанова, дослідження препарату закінчилися напередодні

Глава Міністерства охорони хдоров'я Максим Степанов заявив про те, що відомство хоче внести препарат «Біовен», який виробляє ТОВ «Біофарма плазма», в протокол лікування пацієнтів з коронавірусом, передає «Дзеркало тижня» з посиланням на «Інтерфакс-Україна». Міністр повідомив, скільки через коронавірус померло лікарів.

Реклама Google

Відомство хоче внести препарат «Біовен», який виробляє ТОВ «Біофарма плазма», в протокол лікування пацієнтів з коронавірусом.

«Ми продовжуємо додавати до протоколу лікування COVID-19 лікзасоби, які ми закуповуємо централізовано, наприклад «Ремдесивір» . Крім цього, вчора закінчилися клінічні випробування імуноглобулінів, зокрема препарату українського походження «Біовен». Наша група, яка формує протоколи, планує внести цей препарат в протокол лікування. Ми вже знайшли джерело, з якого профінансуємо і закупимо централізовано імуноглобуліни», - заявив Степанов під час брифінгу в середу.

За його словами, процес лікування одного пацієнта з важким перебігом COVID-19 коштує від 45 тис. грн. Також, за даними Міністерства охорони здоров'я, зараз коронавірусом хворіють 5% лікарів, хоча в квітні їх було 20%.

«Станом на середу кількість померлих медпрацівників становить 132 людини. Ми суттєво скоротили кількість медиків, які хворіють COVID-19. На початку квітня їх кількість становила до 20% від загальної кількості хворих, то зараз це не більше 5%. Що стосується виплат сім'ям померлих медиків, це питання в компетенції Фонду соцстрахування», - сказав він.

Telegram Channel