Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У МОЗ пояснили, чи будуть діти вчитися в школах після канікул

Чи буде навчання після канікул?

Фото з відкритих джерел.

У МОЗ пояснили, чи будуть діти вчитися в школах після канікул

Які регіони можуть перевести на дистанційне навчання

Виконуючий обов'язки генерального директора «Центру громадського здоров'я МОЗ України» Ігор Кузин надав роз'яснення щодо дистанційного навчання у школах після канікул.

Переведення на таке навчання залежатиме від того, у якій карантинній зоні перебуває регіон. Про це він розповів у коментарі РБК-Україна.

«Тут ситуація буде залежати від того, в якому регіоні чи районі перебуває школа, тому що сама ідеологія адаптивного карантину полягає в тому, щоб застосовувати різні підходи до різних територій», - сказав він.

Представник МОЗ зазначив, що у деяких регіонах ситуація з коронавірусом склалася таким чином, що відстежити контактних осіб дуже важко.

«Є також області, де ситуація керована або поодинокі випадки лише. Тому в тих регіонах, які знаходяться у помаранчевій або червоній зоні, там можливо буде ставитися питання про дистанційне навчання (після канікул, - ред.)», - сказав Кузін.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки сьогодні рекомендуватиме всім установам загальної середньої освіти почати осінні канікули 15 жовтня. Рекомендації надішлють усім школам незалежно від карантинної зони.

Крім того, сьогодні нардеп Михайло Радуцький повідомив, що на нараді з президентом вирішили рекомендувати школам йти на канікули з 15 жовтня.

Джерело: РБК-Україна
Telegram Channel