Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
За неправильно одягнену маску будуть штрафувати

Складатимуть протокол і накладатимуть штрафи співробітники поліції.

Фото chasdiy.org.

За неправильно одягнену маску будуть штрафувати

Відповідний законопроєкт Кабінет міністрів направив на розгляд Верховної Ради

Раніше за відсутність захисної маски могли оштрафувати на 17 тисяч гривень. Однак цього практично не робили,поліцейські обходилися зауваженнями. Та й пересічним українцям заплатити таку суму було нереально. Тож штрафи вирішили зменшити.

Якщо законопроєкт набуде чинності, то за похід в торговий центр без маски чи з неправильно одягненою доведеться заплатити 170 гривень, за повторне порушення – 255 гривень, пише «Обозреватель».

Перебування в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті під час карантину без одягненого засобу індивідуального захисту, що закриває рот і ніс, тягне за собою штраф від 10 до 15 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Перебування в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті під час карантину без одягненого засобу індивідуального захисту, що закриває рот і ніс, тягне за собою штраф від 10 до 15 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Складатимуть протокол і накладатимуть штрафи співробітники поліції.

Каратимуть і підприємства. Тим, хто впускає в громадський транспорт, торгові центри та будь-які інші заклади відвідувачів у масках на підборідді доведеться заплатити штраф у розмірі від 3400 до 5100 гривень. Накладати його можуть навіть за невжиття заходів. Наприклад, коли людина зайшла в приміщення у масці, а потім зняла її і ніхто не зробив зауваження.

Telegram Channel