Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Волиняни таємно наловили риби сіткою: їх судитимуть (Фото)

Подробиці інциденту встановлюють правоохоронці.

Фото Pixabay.

Волиняни таємно наловили риби сіткою: їх судитимуть (Фото)

На громадян складено протоколи про правопорушення

29 жовтня, в ході рибоохоронного рейду водоймами Локачинським районом Волинської області, державними інспекторами рибоохорони викрито злісних порушників Правил рибальства.

Матеріали справ готуються до передачі в суд для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя вилучено.

Так, двоє громадян здійснювали вилов риби забороненим знаряддям – сіткою, методом перетяжки. Порушників викрито на річці Луга-Свинорейка, поблизу села Старий Загорів Локачинського району. Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони порушники не встигли завдати шкоди рибному господарству. На громадян складено протоколи про правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ готуються до передачі в суд для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя вилучено.

Дані особи не вперше порушують природоохоронне законодавство та вже притягувались до адміністративної відповідальності за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Примітно, що для одного з порушників це стало п’ятим подібним порушенням, а для іншого третім. Громадяни притягувались до відповідальності у 2017, 2018 та 2019 роках, отримавши як усні зауваження у суді, так і штрафні санкції. Втім це ніяк не виправило поведінку браконьєрів, вони вкотре порушили Правила рибальства.

«Хочу вкотре нагадати усім любителям рибалки, що в Україні вилов риби регулюється Правилами любительського та спортивного рибальства. Якби дані громадяни використовували дозволені знаряддя лову жодних проблем з законом вони б не мали. Часто під час затримання порушники пояснюють свої дії «традиціями регіону», але варто розуміти, що кожного року рибні запаси наших водойм зменшуються, і однією з причин є так звані «традиційні»: сітки, «косинки» та «екрани». Варто усвідомити, що всі наші дії мають наслідки, які на собі відчують наступні покоління. Тому закликаю громадськість бути відповідальними, небайдужими та дотримуватися чинного природоохоронного законодавства», – прокоментував начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Волинський рибоохоронний патруль закликає рибалок дотримуватися Правил рибальства, використовувати дозволені снасті та пам’ятати про добову норму вилову. Дотримання простих норм сприятиме збереженню природних багатств. Про порушення повідомляйте на «гарячу лінію» рибпатруля 067 360 78 40.

Нагадаємо, чому Україна продовжує купувати все більше молочної продукції за кордоном.

 

 

 

Джерело: Волинський рибоохоронний патруль
Telegram Channel