Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
З понеділка можуть посилити карантин: що хочуть закрити

Карантин посилять.

Фото з відкритих джерел.

З понеділка можуть посилити карантин: що хочуть закрити

Можуть закрити усі розважальні заклади, ресторани та кафе

Рішення про посилення карантину в Україні і введення варіанту «вихідного дня», щоб стримати поширення епідемії коронавірусу, українська влада ухвалить найближчими днями.

Про це «Обозревателю» розповіло джерело в уряді. За його словами, з п'ятниці до понеділка закриють усі розважальні заклади, ресторани та кафе, бізнес до такого заходу поставився з розумінням.

«Посиленню карантину бути, ми чекали виборів. Розважальні заклади, ресторани і кафе можуть закрити з п'ятниці до понеділка. Рішення фіналізують у найближчі дні. Бізнес поставився з розумінням. Без цього вихідні прожити можна», – зазначило джерело.

Якщо ж ці заходи не допоможуть – посилення карантину триватиме далі

 

За його словами, якщо ж ці заходи не допоможуть – посилення карантину триватиме далі. Завдання – будь-яким способом скоротити кількість інфікованих.

«Такими темпами, як зараз, до ситуації, коли потрібно вибирати, кого рятувати, залишилося 4-5 тижнів. Коли лікарні перестануть приймати, реакція суспільства буде набагато гіршою», – підсумувало джерело.

 

 

Нагадаємо, що в Україні надалі продовжується зростання захворюваності. За останню добу зафіксовано черговий рекорд – 9 524 випадки і 199 смертей. Запровадження комендантської години поки не розглядається, тому що для цього потрібно ввести надзвичайний стан. Таке рішення вводиться за рішенням РНБО указом президента і Верховною Радою.

 

Джерело: Обозреватель
Telegram Channel