Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Чи скасують у луцьких лікарнях планові операції через коронавірус

Планові операції не скасовуватимуть.

Фото Суспільного.

Чи скасують у луцьких лікарнях планові операції через коронавірус

Поки операційні зали працюють в звичному режимі

У медичних закладах Луцька поки не скасували проведення планових оперативних втручань.

Про це Суспільному розповів заступник начальника управління охорони здоров'я міста Віктор Глухманюк.

У Луцькій міській клінічній лікарні усі операційні зали працюють в звичному режимі, - каже заступник директора Андрій Смольянінов. За його словами, жодних розпоряджень від МОЗ чи міського управління охорони здоров'я в медзакладі поки не отримували.

Без змін працюють також хірурги в обласній дитячій лікарні. Як розповів заступник директора медзакладу Ігор Дородних, планових оперативних втручань нині не багато. «Хірурги наші зараз проводять ургентні операції, планові - мінімально, щоб відділення не були завантажені більш ніж на 50%».

Нагадаємо, напередодні головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що в Україні з 9 листопада заборонені всі планові операції і госпіталізації. Медичні заклади переходять на лікування лише хворих, яким потрібна невідкладна допомога, та пацієнтів з COVID-19.

До офіційних розпоряджень від МОЗ лікарні Луцька працюватимуть у звичному режимі.

Реклама Google

 

В міському управлінні охорони здоров'я пояснили, що виконувати усне розпорядження не можуть. За словами Віктора Глухманюка, поки не зрозуміло яких саме медзакладів та карантинних зон стосуватиметься заборона на проведення планових оперативних втручань. Лікар каже, що до офіційних розпоряджень від МОЗ лікарні Луцька працюватимуть у звичному режимі.

Джерело: Суспільне Волині.
Telegram Channel