Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Підприємець реєструє релігійну організацію, щоб працювати у вихідні

Господар робить усе, щоб хостел працював.

Фото Суспільного.

Підприємець реєструє релігійну організацію, щоб працювати у вихідні

За його словами, таку ідею тернополянин запозичив у власника фітнес-центру в Польщі, який відкрив релігійний гурток «Церква здорового тіла», щоб продовжити працювати за умов посиленого карантину

Тернопільський підприємець Тарас Ковальчук, який є власником ресторанів і хостелу, подав документи для створення релігійної організації «Братство лисих», щоб працювати під час «карантину вихідного дня». Про це він розповів у коментарі Суспільному.

Реклама Google

За його словами, таку ідею підприємець запозичив у власника фітнес-центру в Польщі, який відкрив релігійний гурток «Церква здорового тіла», щоб продовжити працювати за умов посиленого карантину. «Почали вивчати це питання. Виявилось, що потрібно створити релігійну організацію. Тому вчора, 12 листопада, десять однодумців на загальних зборах проголосували про створення релігійної організації «Братство Лисих» та затвердили статут. Тому на ці вихідні хостел буде працювати», – каже Ковальчук.

«Почали вивчати це питання. Виявилось, що потрібно створити релігійну організацію. Тому вчора, 12 листопада, десять однодумців на загальних зборах проголосували про створення релігійної організації «Братство Лисих» та затвердили статут. Тому на ці вихідні хостел буде працювати», – каже Ковальчук.

 

 Він розповів, що зараз чекає на результат та перевірку документів, які подали.

«Це не про релігію, не про Господа і не про церкву, а щоб показати абсурдність ситуації, в яку нас заганяє на сьогоднішній день влада, при усьому не гарантуючи нічого – ні збереження робочих місць, ні фінансової допомоги. Вони просто кажуть: «Закривайтеся, бо може це допоможе в карантині». Документи зараз знаходяться на розгляді в юриста – це заява від 10 осіб про реєстрацію і протокол зборів засновників, а також дозвіл на юридичну адресу по реєстрації та статут релігійної організації. Я думаю, якщо все буде гаразд, то в понеділок документи будуть подані. Ми будемо звертатися в суди, бо, сумніваюся, що облдержадміністрація піде проти себе і буде це реєструвати. Закон є чіткий, там все прописано і ніхто не відміняв 35 статтю Конституції України. Кожен має право на вільне віросповідання, можна вірити в що завгодно, або не вірити в ніщо, тому ми маємо право збиратися», – каже Ковальчук.

Голова облдержадміністрації Володимир Труш, на ім’я якого подали документи, прокоментував це так:

«Для того, щоб створити релігійну організацію, треба, як мінімум, мати її статут. Статут погоджує голова облдержадміністрації. До мене не надходили жодні документи щодо погодження статуту релігійної організації. Це повинні усвідомлювати люди, що таке релігійна організація. Ми розуміємо, що це – церква, віра, а не ресторан, якщо ці речі можна поєднувати. Але немає на сьогоднішній день таких матеріалів», – розповів Труш.

Також ситуацію прокоментував начальник Нацполіції області Олександр Богомол.

«Є хитрощі, які застосовують. Обов’язково будемо аналізувати ці хитрощі і дивитися, чи вони законні. На один з ресторанів, про який ви згадали і який працює, ми на нього склали вже 16 протоколів. І через суди ці протоколи частково пройшли. Будемо вживати інші заходи. В мене є рішення суду, що працював цей заклад, як розважальний. Суд виніс позитивне рішення і дав 34 тисячі гривень штрафу», – каже Богомол.

Нагадаємо, у Тернополі «карантину вихідного дня» дотримуватися не будуть. 

Telegram Channel