
Дотримуйтеся правил карантину!
Що потрібно їсти, щоб не підчепити COVID-19
Лікарка порадила переглянути свій раціон харчування
Українцям варто включати до свого раціону фрукти і овочі, аби саме з них отримувати вітаміни і мікроелементи. Це дозволить значно покращити імунітет.
Наша свідомість така, що ми швидше підемо в аптеку за пігулкою, ніж подивимося, що в нас є в раціоні.
Про це в ефірі телеканалу «Україна 24» розповіла лікарка-дієтологиня Ольга Безугла. За її словами, варто також зменшити споживання цукру.
«Ми маємо в ідеалі отримувати всі вітаміни і мікроелементи з їжі. Питання до тих, хто нас дивиться – відсьогодні щось змінити у своєму житті, покласти на одну ложечку цукру менше до свого чаю, зменшити споживання солодощів, подивитися, скільки овочів і фруктів ми вживаємо. У нас є броколі, брюссельська капуста, кабачки, баклажани – вони багаті вітамінами. Але наша свідомість така, що ми швидше підемо в аптеку за пігулкою, ніж подивимося, що в нас є в раціоні. Перегляньте свій раціон, максимально скоротіть кількість перекусів, намагайтеся його збалансувати якісними нутрієнтами», – розповіла Безугла.
Вона зазначила, що пацієнти, які мають хронічні захворювання, важче переноситимуть і коронавірус.
«Від того, як зараз ми працюємо зі своїм здоров'ям і що ми здатні змінити, залежатиме багато чого», – додала дієтологиня.
Нагадаємо, протягом доби в Україні зафіксували 10 681 новий випадок COVID-19.
