Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Жорстоке вбивство військовослужбовця хотіли видати за самогубство

Військовою прокуратурою по «гарячих слідах» розкрито вбивство солдата.

Фото: 24 канал.

Жорстоке вбивство військовослужбовця хотіли видати за самогубство

У Станиці Луганській на Луганщині військовий застрелив свого співслужбовця. А опісля намагався приховати злочин, зімітувавши самогубство товариша

За процесуального керівництва військової прокуратури Луганського гарнізону Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил викрито та затримано військовослужбовця однієї з військових частин за фактом умисного вбивства (ч. 1 ст.115 КК України).

16 листопада 2020 року до військової прокуратури Луганського гарнізону надійшло повідомлення про скоєння начебто суїциду військовослужбовцем 1999 року народження при виконанні службових обов’язків в районі населеного пункту Станиця-Луганська.

Наразі військовими прокурорами слідчим шляхом перевіряються покази затриманого, вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру.

Слідчо-розшуковими заходами встановлено, що мало місце приховування вбивства: порушено сліди злочину, переміщено зброю загиблого, а отримані військовослужбовцем тілесні ушкодження не відповідають обставинам суїциду. За версією слідства, смертельне поранення в область потилиці потерпілого наніс зі стрілецької автоматичної зброї його співслужбовець. Зважаючи на докази, він зізнався у заподіянні смерті солдату та повідомив, що злочин вчинив у стані алкогольного сп’яніння.

Наразі військовими прокурорами слідчим шляхом перевіряються покази затриманого, вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Станично-Луганського відділу поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело: Офіс Генерального прокурора
Telegram Channel