Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Зупинити вірус неможливо: інфекціоніст назвав єдиний спосіб боротьби з COVID-19

Дотримуйтеся правил карантину!

Фото Pixabay.

Зупинити вірус неможливо: інфекціоніст назвав єдиний спосіб боротьби з COVID-19

Поширення коронавірусу в Україні можна взяти під контроль тільки одним способом, вважає лікар-інфекціоніст Сергій Крамарєв

Український лікар-інфекціоніст Сергій Крамарєв вважає, що карантин вихідного дня – малоефективний захід. Адже коронавірус не вибирає дні, в які поширюватися.

Реклама Google

Лікар каже, щоб зупинити коронавірус, потрібен загальний карантин, але підприємцям при цьому потрібно допомогти впоратися з кризою, пише 24 канал.

Карантин запроваджується не для того, щоб ліквідувати захворювання. Це неможливо.

«Мені здається, що в цьому випадку треба запроваджувати або загальний карантин, але з певною компенсацією для підприємців. Щоб люди могли виживати в цьому карантині, або не запроваджувати його взагалі», – заявив лікар-інфекціоніст.

Крамарєв підкреслив, що зупинити хворобу просто неможливо. А карантин потрібен для того, щоб уникнути масового інфікування, і, як наслідок, колапсу медичної системи.

«Карантин запроваджується не для того, щоб ліквідувати захворювання. Це неможливо. Він дає можливість охороні здоров'я адаптуватися до кількості хворих на кожен день. Це тільки ця мета. Зупинити захворювання просто неможливо», – додав він.

Інфекціоніст, виходячи з прикладу інших країн, вважає, що допоможе локдаун - від 3 тижнів до місяця. Але в цьому випадку необхідно вживати ще й економічні заходи.

«Я б заборонив заклади, де є скупчення людей, де носіння масок та інших заходів безпеки не дотримуються. Я маю на увазі, нічні клуби, фітнес, спортивні зали. А фізичні навантаження - це форсований видих, тобто вірус поширюється на більшу відстань», – зазначив Крамарєв.

Читайте також: Коронавірус: на Волині за добу - 361 нових заражень та 5 смертей.

Telegram Channel