Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Колапс медичної системи: у МОЗ застерегли від скасування карантину вихідного дня

Карантин вихідного дня

Фото 24 канал.

Колапс медичної системи: у МОЗ застерегли від скасування карантину вихідного дня

Якою може бути захворюваність, якщо скасувати карантин вихідного дня

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов вважає, що в Україні не можна скасовувати жодних протиепідеміологічних заходів, зокрема карантин вихідного дня. Відсутність обмежень призведе до краху медичної системи.

МОЗ шукає оптимальні варіанти протиепідеміологічних заходів, адже жорсткого локдауну не витримає українська економіка. Про це повідомив Максим Степанов в ефірі програми Свобода слова, передає 24 канал.

Якщо скасувати всі протиепідеміологічні заходи, то захворюваність на коронавірус в Україні зросте до 20, 25, 30 тисяч хворих щодобово, завантаженість ліжок в лікарнях становитиме 100%, а далі – колапс медичної системи,
– зазначив Максим Степанов.

Якщо скасувати всі протиепідеміологічні заходи, то захворюваність на коронавірус в Україні зросте до 20, 25, 30 тисяч хворих щодобово.

За словами очільника МОЗ, «жодна країна світу ще не вигадала іншого способу стримування розвитку епідемії, аніж введення протиепідеміологічних заходів». 

  

Також Степанов вкотре наголосив, що найкращий спосіб розірвати ланцюг передачі коронавірусної хвороби – повний локдаун! До таких заходів вдались багато європейських країн, зокрема Швеція на законодавчому рівні заборонила людям збиратись компанією більш ніж по 8 людей. 

Коронавірус, на жаль, дуже швидко розповсюджується. Зараз ми бачимо ускладнення серед молодих пацієнтів, які інфікувалися коронавірусом, вони дуже важко переносять цю хворобу,
– додав очільник МОЗ.

Наггадаємо, карантин вихідного дня в Україні можуть скасувати: відповідний проєкт постанови вже зареєстрували у Раді. 
 

Джерело: 24 канал
Telegram Channel