Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Головний санлікар розповів, що робити українцям при появі симптомів коронавірусу

Ще раз про важливе!

Фото УНІАН.

Головний санлікар розповів, що робити українцям при появі симптомів коронавірусу

Віктор Ляшко закликав не займатись самолікуванням, особливо не приймати антибіотиків

Заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив алгоритм дій у разі виникнення симптомів COVID-19.

У рамках відеозвернення президента Володимира Зеленського, опублікованого на сторінці глави держави у Facebook 18 листопада пізно ввечері, Ляшко сказав: «Щодня в соціальних мережах можна прочитати величезну кількість дописів про те, що потрібно робити або що не потрібно робити, коли викликати сімейного лікаря, а коли не викликати, коли звертатись до екстреної медичної допомоги, а коли - ні у разі, коли є симптоми коронавірусної хвороби».

«Залишайтесь вдома, не йдіть на роботу, на навчання, не відвідуйте громадських будівель, зателефонуйте своєму сімейному лікарю, детально опишіть симптоми хвороби, а також повідомте інші важливі деталі, які вважаєте за потрібне, обов’язково повідомте лікарю, чи були ви в контакті з підтвердженим випадком на COVID-19. Далі – слухайтесь і дотримуйтесь рекомендацій та порад лікаря. В жодному разі не займайтесь самолікуванням, особливо не призначайте собі антибіотикотерапію, вона не за призначенням може призвести до антибіотикорезистентності, і це матиме негативні віддалені наслідки як для вашого особистого здоров’я, так і для здоров’я нації в цілому», - зауважив Ляшко.

В жодному разі не займайтесь самолікуванням, особливо не призначайте собі антибіотикотерапію, вона не за призначенням може призвести до антибіотикорезистентності, і це матиме негативні віддалені наслідки 

 

Також Ляшко закликав людей з підозрою на COVID-19 отримати у свого сімейного лікаря консультацію про те, що потрібно зробити для безоплатного тесту, «щоб до вас приїхала мобільна бригад, взяла зразок на дослідження та доставила її в державну лабораторію».


 

«Сьогодні держава профінансувала роботу мобільних бригад - бригада має приїхати до вашої домівки, забрати зразок на дослідження і передати результат вашому сімейному лікарю і вам особисто», - сказав він


 

Джерело: УНІАН.
Telegram Channel