Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Волинянам, які їдуть на роботу за кордон, розповіли, як не стати жертвою «торгівлі людьми»

Людина не товар.

Фото ілюстративне.

Волинянам, які їдуть на роботу за кордон, розповіли, як не стати жертвою «торгівлі людьми»

Як діяти, коли поїхали на роботу за кордон

Торгівля людьми – злочинний бізнес, сучасна форма рабства, що грубо порушує права людини. Нині ця проблема стала надзвичайно актуальною для нашої держави. Боротьба з торгівлею людьми є одним із пріоритетних напрямків діяльності Уряду України у сфері захисту прав людини. У Любешівській ОТГ відбулася зустріч у форматі відкритого діалогу з головою правління ГО «Волинські перспективи» Ніною Пахом’юк. 

Про це йдеться на сайті Любешівської ОТГ.

Захід відбувся в рамках реалізації проєкту «Впровадження Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в умовах децентралізації», за фінансової підтримки Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні. У ньому взяли участь заступники директорів з виховної роботи, соціальні педагоги та інші працівники селищної ради. 

Залиште своїм родичам та друзям декілька копій наступних документів: внутрішнього паспорту України, закордонного паспорту, візи, контракту, свідоцтва про народження, проїзних документів та фотографії. До того ж, повідомте їм телефонні номери свого роботодавця, своїх друзів за кордоном, консульства (посольства) України та місця потенційного проживання.

Учасники ознайомились з чинним законодавством України в цьому напрямі. Основна увага була приділена алгоритму дій у випадку виявлення постраждалих, а також проведено інформаційні, превентивні заходи щодо попередження злочину «торгівля людьми». 

 

 

Людям, які вирішили поїхати за кордон, дали наступні рекомендації, аби вони не мали ризику опинитися в безвихідній ситуації:

  • Ніколи нікому у жодному разі не віддавайте свої ідентифікаційні документи крім офіційних службовців! Завжди отримуйте та сплачуйте за свій закордонний паспорт, візи та проїзні документи самі. Це врятує Вас від боргової кабали та стане на перешкоді торгівцям людьми використати Ваші документи для вчинення інших злочинів.
  • Обов'язково візьміть із собою копію внутрішнього та закордонного паспортів. В разі необхідності ці копії можуть спростити процедуру отримання документів на повернення в Україну.
  • З метою працевлаштування за кордоном необхідно укласти трудовий договір зрозумілою для вас мовою. Такий договір оформляють у двох примірниках, один з яких залишається у Вас.
  • Залиште своїм родичам та друзям декілька копій наступних документів: внутрішнього паспорту України, закордонного паспорту, візи, контракту, свідоцтва про народження, проїзних документів та фотографії. До того ж, повідомте їм телефонні номери свого роботодавця, своїх друзів за кордоном, консульства (посольства) України та місця потенційного проживання.
  • кщо за кордоном Ви потрапили у важку ситуацію, зверніться по допомогу до посольства або консульства України в країні перебування або зателефонуйте до Міністерства закордонних справ України.

 

 

Джерело: Любешівська ОТГ.
Telegram Channel