Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Які маски краще використовувати для захисту від коронавірусу

Які маски кращі?

Фото УНІАН.

Які маски краще використовувати для захисту від коронавірусу

Україні має велику проблему з утилізацією одноразових масок та інших медичних відходів

Для захисту від коронавірусу краще використовувати багаторазові маски, позаяк вони більш екологічні.

Про це сказав екснардеп, колишній в.о. голови державної екологічної інспекції Єгор Фірсов в ефірі каналу «Україна 24». За його словами, одноразові будуть розкладатися довго.

«Відповідальні громадяни, які розуміють, що таке COVID-19, здатні забезпечити себе масками, це нескладно. Саморобні маски можна використовувати, і я б радив використовувати багаторазові маски, тому що одноразові дуже неекологічні. Вони будуть розкладатися довго, через сто років вони лежатимуть, якщо їх не переробити», — сказав він.

За словами Фірсова, в Україні є велика проблема з утилізацією одноразових масок та інших медичних відходів.

Маски генеруються тоннами, і їх ніхто не утилізує. 

 

Реклама Google

 

«Одне ліжко-місце генерує від 2 до 10 кг сміття. Це не тільки маски, це шприци, таблетки, те, що використовується, коли беруть кров, і так далі. Це все потрапляє в клас особливо небезпечного (сміття - ред.), воно може бути заражене коронавірусом, СНІДом, туберкульозом і т.ін. У чому полягає проблема – в їх утилізації. Вони генеруються тоннами, і їх ніхто не утилізує. Щотижня ми бачимо затримання СБУ, коли медустанова вивозить і викидає відходи просто неба. Це все знаходять і в посадках, і в інших місцях. У міністерстві екології потрібно терміново перевірити утилізаторів, у яких є ліцензії, і розробити план, тому що через півроку, через рік ми отримаємо тисячі нелегальних звалищ медичних відходів», – сказав він.

 

Джерело: УНІАН.
Telegram Channel