Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Росіянин 53 роки жив з монетою в носі й не здогадувався про це

Чоловікові зробили операцію.

Фото Pixabay.

Росіянин 53 роки жив з монетою в носі й не здогадувався про це

Ще у шестирічному віці, граючись, він запхав собі до носа монету номіналом в 1 копійку

У Москві прооперували 59-річного пацієнта, який з раннього дитинства жив із монетою в носі, але навіть про це не здогадувався.

Як повідомляє Департамент охорони здоров'я Москви, чоловік звернувся до місцевої поліклініки зі скаргами на повну відсутність носового дихання.

Лише після цієї процедури, кажуть в департаменті, пацієнт згадав, що колись у дитинстві – приблизно в шестирічному віці –граючись, запхав собі до носа монету номіналом в 1 копійку.

Пацієнтові зробили КТ (комп'ютерну томографію), яка показала, що носовий прохід з одного боку повністю заблокований інородним тілом, а ближче до носоглотки є предмет округлої форми.

Окрім того, в чоловіка виявили викривлення носової перепонки.

Лише після цієї процедури, кажуть в департаменті, пацієнт згадав, що колись у дитинстві – приблизно в шестирічному віці – граючись, запхав собі до носа монету номіналом в 1 копійку.

Розповісти про це мамі він злякався, а згодом взагалі забув про те, що сталося.

«За багато років, навколо монети сформувався конгломерат кам'янистої щільності - риноліт. Проблеми з диханням чоловік, звісно, відчував і раніше, але всі підозри лікарів падали на викривлену носову перепонку. Сучасна техніка дозволила виявити справжню причину патології», – розповіла лікар-оториноларинголог Тетяна Михайлова.

Зрештою минулої п'ятниці чоловікові зробили операцію, яка тривала півтори години. У понеділок, 23 листопада, його вже виписали з лікарні.

Читайте також: Євробляхер на шаленій швидкості влетів на пішохода. Тому відірвало голову ( Відео 18+).

Telegram Channel