Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Пацієнт жорстоко побив вагітну сімейну лікарку під час прийому

Напад на лікарку.

Фото ТСН.

Пацієнт жорстоко побив вагітну сімейну лікарку під час прийому

Агресивних пацієнтів більшає, кажуть медики

Напад на сімейну лікарку просто в її кабінеті. Медпрацівницю в Житомирі побив пацієнт під час приймання. Лікарка спробувала захищатися, застосувала газовий балончик, але зі струсом мозку опинилася в медзакладі.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

34-річна сімейна лікарка Інна Савчин наразі в гінекологічному відділенні. Опинилась там через загрозу вагітності після того, як її побив пацієнт під час приймання.

«Струс головного мозку, загроза вагітності, садна на тілі», — говорить сімейна лікарка центру первинної медико-санітарної допомоги м.Житомир Інна Савчин про свої діагнози після побиття. Це було звичайне приймання пацієнтів, каже медпрацівниця. У кабінет увірвався чоловік, без пояснень зняв з себе маску, почав плюватися, а потім схопив за халат.

У кабінет увірвався чоловік, без пояснень зняв з себе маску, почав плюватися, а потім схопив за халат.

 

«Тягне мене через всі столи, кидає стілець у медсестру, хапає мене, тягне і кидає об підлогу, я  вдарилася головою», — каже Інна Савчин. 

Лікарка змогла витягнути із сумочки газовий балончик і пирснути в обличчя нападнику. На жіночі крики і галас збіглися колеги із сусідніх кабінетів. Нападник одразу утік. Медики викликали поліцію. Особу нападника встановили — це 50-річний місцевий житель. У поліції пояснив, що напав на медикиню, бо та не хотіла підписувати з ним декларацію.

«Так, я йому відмовила після його погроз, що, мовляв, «я тебе вб'ю, ти тут працювати не будеш, ти звідси не вийдеш», — каже постраждала.

Сімейна лікарка не заперечує, що добре знає нападника. Каже: чоловік вже кілька місяців її переслідує. Через образи й неадекватну поведінку відмовила пацієнту у підписанні декларації.

«Декларація у нас укладається від квітня 2018 року. В нього була можливість 150 разів це зробити. Якщо це не можна зробити з одним лікарем, це можна зробити з третім, четвертим», — говорить в. о. центру первинної медико-санітарної допомоги м. Житомир Людмила Бондаренко

Реклама Google

Журналісти розшукали адресу, за якою мешкає нападник. Він зачинився у будинку і не виходить. На телефонні дзвінки не відповідає. Сусіди не дивуються, що він побив жінку-лікаря.

«До всіх претензії має, тобто, всі сусіди від нього страждають. У нього мати-пенсіонерка, він ніде не працює, сидить на її пенсії. Він і її гризе, там і мати бідна», — розповів сусід.

Адміністрація амбулаторії після інциденту збирається встановити камери спостереження і найняти охорону. Агресивних пацієнтів більшає, скаржаться медики.

За останні три роки чоловік написав 170 скарг в різні інстанції, кажуть в поліції. І навіть вже встиг поскаржитися на копів, які його привезли у відділок на допит. Побиття медика слідчі розцінюють як хуліганство. Під час розслідування нападнику призначать і психіатричну експертизу. 

Джерело: ТСН
Telegram Channel