Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Виробник вакцини від коронавірусу заявив про її 100% ефективність

Вакцина від коронавірусу.

Фото Українська Правда.

Виробник вакцини від коронавірусу заявив про її 100% ефективність

Вакцина була на 100% ефективна в запобіганні важких випадків

Американська компанія Moderna, яка розробляє вакцину від коронавірусної інфекції, заявила про 100% ефективність препарату для запобігання важких випадків хвороби.

З 196 добровольців, які заразилися COVID-19 в випробуванні за участю більше 30 000 чоловік – 185 отримали плацебо, а 11– вакцину.

При цьому компанія повідомила про 30 важких випадках – все в групі плацебо. Це означає, що вакцина була на 100% ефективна в запобіганні важких випадків. Під час випробування в групі плацебо було зафіксовано одну смерть через COVID-19 .

В компанії повідомили, що подають заявку на дозвіл використання вакцини в США та Європі.

 

Реклама Google

Компанія заявила про остаточну ефективність своєї вакцини на на 94,1%. У компанії  зазначають, що  ефективність вакцини однакова для різних вікових, расових, етнічних і гендерних демографічних характеристик.

У 196 випадках брали участь 33 дорослих старше 65 років і 42 добровольця з різноманітних ентнічних груп. В компанії повідомили, що подають заявку на дозвіл використання вакцини в США та Європі.

Крім того, Moderna не повідомила про нові побічні ефекти з часу свого проміжного аналізу, результати якого оприлюднили 16 листопада. На підставі цього аналізу найбільш частими побічними ефектами були втома, почервоніння і біль в місці ін'єкції, головний біль і ломота в тілі, які посилилися після другої дози і були короткочасними.

Джерело: Українська Правда. Життя
Telegram Channel