Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Відомий український лікар назвав найнебезпечніший день під час перебігу коронавірусу

Бережіть себе і будьте здорові!

Фото Pixabay.

Відомий український лікар назвав найнебезпечніший день під час перебігу коронавірусу

Педіатр з Харкова Андрій Пеньков розповів, що у пацієнтів з COVID-19 на 9−10 день хвороби проявляється цитокіновий шторм, який загрожує життю через ускладнення

«На 9-10 день з'являється задишка, гострий респіраторний дистрес-синдром. Але це не бактеріальні процеси, а гіперреакція імунної системи», - зазначив лікар в інтерв'ю LB.ua.  Він заявив, що саме в цей період пацієнтові може знадобитися госпіталізація.

Реклама Google

Ковід - це гормонозалежне захворювання, при якому може допомогти своєчасне лікування стероїдами.

За словами медика, на другому тижні хвороби наростають імунологічні зміни в крові, зростають показники всіх реактивних маркерів запалення.

Читайте також: «Рятуючи інших, згоріла сама»: на Рівненщині померла фельдшерка.

«Це той момент, коли треба використовувати серйозне лікування, але не антибіотиками. Ковід - це гормонозалежне захворювання, при якому може допомогти своєчасне лікування стероїдами. Є три основні патогенетичні лінії течії ковіду - гіперзапалення (цитокіновий шторм), гіперкоагуляція (мікротромбози у всіх органах - особливо в легенях, але є і в серці, і в нирках), і гіпоксія, яка є одним з потужних руйнівних факторів. Це - причини всіх тяжких проявів і, по суті, смерті», - сказав Пеньков.

Telegram Channel