Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
«Криваве фото» з дитиною і ножем остаточно посварило дві великі держави

У звірствах підозрюють 25 солдат.

Фото ВВС.

«Криваве фото» з дитиною і ножем остаточно посварило дві великі держави

Стосунки між Китаєм та Австралією, які і так були непрості через торговельні суперечки, загострились після скандального фотоколажу, яке прессекретар Міністерства закордонних справ Китаю Чжао Ліцзяні розмістив в інтернеті

На зображенні австралійський солдат приставив закривавленого ножа до горла афганської дитини, яка тримає ягня. Прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон скликав з цього приводу спеціальний брифінг та назвав зображення «воістину огидним». Представник МЗС КНР Хуа Чуньїн у відповідь заявила, що це Австралії має бути соромно за своїх військових.

Згідно із розслідуванням, військові, які лише починали відбувати службу, проходили так звану «посвяту» - отримували вказівку вбити свого «першого афганця». Ця практика відома як blooding (можна перекласти як «хрещення кров'ю»).

Реклама Google

Зазначимо, що 19 листопада опублікували розслідування, згідно з яким солдати і сержанти елітного підрозділу австралійського спецназу SAS без достатніх підстав вбили 39 осіб під час війни в Афганістані в 2009-2013 роках. Але дітей серед жертв не було, ножами їх не різали, твердить перевірка, яку провело австралійське командування з ініціативи австралійських же правозахисників. Згідно із розслідуванням, військові, які лише починали відбувати службу, проходили так звану «посвяту» - отримували вказівку вбити свого «першого афганця». Ця практика відома як blooding (можна перекласти як «хрещення кров'ю»). У звірствах підозрюють 25 солдат. Австралійський прем'єр Моррісон вже телефонував афганському лідеру, щоб висловити жаль через те, що сталося. Він також запевнив, що винні понесуть покарання.

Telegram Channel