Зелений чай та шоколад можуть пригнічувати клітини коронавірусу: дослідження - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 27.05 € 31.85
Зелений чай та шоколад можуть пригнічувати клітини коронавірусу: дослідження

Пийте зелений чай на здоров’я і шоколадом закушуйте!

Фото 24 канал.

Зелений чай та шоколад можуть пригнічувати клітини коронавірусу: дослідження

Біологи виявили, що в зеленому чаї, винограді, какао-порошку і темному шоколаді є так звані протеази, які здатні зв'язувати і блокувати діяльність вірусу SARS-CoV-2. Особливості їх дії вже з'ясували, тепер учені працюють над можливим практичним застосуванням відкриття

Протеази – хімічні сполуки ефективні проти Мpro

Фахівці з Університету Північної Кароліни провели моделювання та лабораторні дослідження, які показали, що Мpro у вірусі SARS-CoV-2 реагує на вплив різних хімічних сполук рослин, які, як уже відомо науці, мають потужну протизапальну і антиокислювальною дією, пише Science Daily, передає 24 канал.

Мpro необхідний SARS-CoV-2 для того, щоб розмножуватися і поширюватися. Якщо ми навчимось придушити або деактивувати цю протеазу, вірус помре,
– пояснив професор Се Деюй, автор дослідження.

Чай і виноград є дієвішими

Комп'ютерна симуляція показала, що досліджувані хімічні компоненти зеленого чаю, двох сортів винограду, какао-порошку і темного шоколаду здатні прив'язуватися до різних частин Мpro – це такі собі кишені, якщо вони заповнені, фермент втрачає свої функції.

Експерименти підтвердили ці припущення. Найбільш успішно придушували дію протеази Мpro компоненти зеленого чаю і винограду. Какао і темний шоколад знижували її активність вполовину.

Зелений чай володіє 5 хімічними сполуками, які зв'язуються з різними локаціями в кишені Мpro, істотно пригнічуючи її функцію. У винограді ці речовини містяться в шкірці і кісточках. Рослини використовують їх для захисту, так що не дивно, що ці корисні речовини є в листі та шкірці,
– зазначив дослідник.

 

Яким повинне бути харчування, якщо захворіли на коронавірус: поради ВООЗ

  • Обмежити споживання солі та продуктів з високим вмістом натрію до 1 чайної ложки в день.Їсти менше солодкого.
  • Виключити з раціону газовані напої, солодкий йогурт, концентрати фруктових соків, сиропи, ароматизоване молоко
  • Необхідно також пити більше води, не менше 8 – 10 чашок в день
  • Щодня їжте суміш цілозернових злаків, таких як пшениця, кукурудза та рис, бобові, такі як сочевиця та квасоля, багато свіжих фруктів та овочів, а також деякі тваринні продукти.

 

 

 

Джерело: 24 канал