Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Глава МОЗ розповів, чи буде вакцинуватися від коронавірусу

Максим Степанов.

Фото Суспільного.

Глава МОЗ розповів, чи буде вакцинуватися від коронавірусу

У 2021 році Україна отримає вакцину проти COVID-19. Поки більшість українців не готові за неї платити, очільник МОЗ Максим Степанов розповів, чи зробив би собі щеплення проти хвороби.

Як зауважив Максим Степанов в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера«, коли Україна отримає препарат, пріоритетним завданням буде вакцинація людей з груп ризику. Про це повідомляє 24 канал.

Він наголосив, що спершу в Україні будуть вакцинувати групи ризику, зокрема медиків, освітян та літніх людей.

Я, слава Богу, не відношусь поки до групи ризику. По-перше, я перехворів... Там будемо дивитися. Моє завдання – щоб ми вакцинували в першу чергу тих людей, які цього потребують,
– заявив міністр охорони здоров'я.

Втім, коли Шустер уточнив, чи готовий Степанов особисто вакцинуватися від коронавірусу, адже набутого імунітету вистачить приблизно на 3 місяці, міністр відповів: «звісно, я буду».

Народний депутат України та президент клініки «Борис» Михайло Радуцький також готовий вакцинуватися проти COVID-19. Він заявив, що навіть готовий особисто поїхати в Лондон та зробити щеплення вакциною від компанії Pfizer, якщо з'явиться така можливість.

Зауважимо, що 55% опитаних з 2 500 українців готові зробити щеплення проти COVID-19, якщо це буде безкоштовно. Натомість заплатити за такий препарат та вакцинуватися готові лише 35%.

 

 

 

 

Джерело: 24 канал
Telegram Channel